Uitdagingen & oplossingen

Met superplastificeerders, luchtbelvormers of stabilisatoren van MC regelt u doelgericht de gewenste eigenschappen voor de meest uiteenlopende cementsoorten en verwerkingsmethoden – en zorgt u zo voor de beste resultaten voor uw klanten. Van terrassen tot en met bedrijfsterreinen, van tunnels tot en met bruggen en van woningen tot hoogbouw – met ons uitgebreide hulpstoffenprogramma bieden wij u de passende oplossing voor iedere toepassing.

Klassieke plastificeerders

Betrouwbare en robuuste betonsoorten met een gemiddeld prestatiespectrum

Betrouwbare en robuuste betonsoorten met een gemiddeld prestatiespectrum
Al tientallen jaren worden klassieke plastificeerders van MC met succes ingezet voor de technische en rendabele optimalisatie van betonrecepten in de productie van transportbeton, omdat ze in gebruik betrouwbaar en robuust zijn. De Centrament-plastificeerders worden in de fabriek gedoseerd voor de productie van beton van consistentieklasse F3. Bij hogere eisen aan de consistentie resp. de betonkwaliteit bieden Muraplast-superplastificeerders (tegenwoordig de gemoderniseerde derde generatie) een breed spectrum aan kenmerken voor een veelzijdig gebruik. 

Superplastificeerders met hoge prestaties

Betonoptimalisatie in elk opzicht

Kenmerkend voor de op PCE gebaseerde superplastificeerders met hoge prestaties, de MC-PowerFlow Generation, is het enorme prestatievermogen bij alle kernvereisten voor de betonproductie en -verwerking. Korte inmengtijden maken een hoge productie mogelijk. De krachtige plastificerende en langdurige werking, maken het mogelijk om de beton in de betoncentrale te produceren volgens de vereisten van de betreffende bouwplaats.

 

MC-PowerFlow verleent het beton zeer goede verwerkings- en verdichtingseigenschappen. Het resultaat is een aantrekkelijk betonbouwwerk met een hoogwaardige afwerking.

Robuust mid-range superplastificeerder

De perfecte verbinding van vervloeiing en robuustheid

De doorontwikkeling van algemeen vloeibaar geworden beton, vloeibeton tot en met zelfverdichtend beton heeft de betoneigenschappen telkens weer geoptimaliseerd en heeft de aanleg op de bouwplaats versneld. Dit werd mogelijk door nieuwe grondstoffen en grondstoffencombinaties. De enorm presterende polycarboxylaat ether (PCE) vormt momenteel de laatste ontwikkelingstap. De zeer gevoelige reactie op veranderingen in de betonbasisstoffen vereist echter een grote zorgvuldigheid en productkennis. Tegen deze achtergrond zijn er steeds meer verzoeken uit de industrie gekomen voor krachtige vloeimiddelen die robuust zijn in gebruik en in combinatie met andere betonbasisstoffen.

Met MC-TechniFlow 30 is een bijzonder, speciaal product voor u beschikbaar dat op de bouwplaats in het voertuig achteraf kan worden gedoseerd, ongeacht met welk vervloeimiddel het beton al werd gemengd in de fabriek en zonder dat er negatieve effecten optreden.

Hulpstoffen voor hoge sterkte beton

Voor betonsoorten met hoge sterkte en hoog prestatievermogen.

Beton met een hoge buigtreksterkte en drukvastheid of een hoge dichtheid en bestendigheid tegen beschadigende materie realiseert u door het gebruik van Centrilit-hulpstoffen. Deze zorgen voor een verbeterde duurzaamheid van de betoncomponenten, een betere oppervlaktekwaliteit en kleurstelling van het beton alsmede een rendabel productieproces. Dit geeft nieuwe vormgevingsmogelijkheden voor architecten en opdrachtgevers.

Middelen voor de vorming van luchtbellen

Regelbaar genereren van microluchtbelletjes

Om een hoge weerstand tegen vorst- resp. vorst-dooimiddel-belasting te bereiken, worden middelen voor de vorming van luchtbelletjes ingezet. Deze creëren uitwijkruimten in het beton voor water resp. dooimiddeloplossingen voor het geval dat deze bevriezen en hun volume uitzet. Zonder gericht geplaatste luchtbellen leidt dit tot voegbeschadigingen en de bekende schilferingen aan de oppervlakte van het beton.
Ons assortiment middelen voor de vorming van luchtbellen met verschillende werkzame stoffencombinaties maakt de individuele instelling van uw betonrecepten mogelijk en voorkomt de bovengenoemde beschadigingen. De functionaliteit van het Centrament Air-middel voor de vorming van luchtbellen wordt met name gewaarborgd, doordat zeer fijne luchtbellen (microluchtbellen) worden gevormd die gelijkmatig in het betonblok zijn verdeeld. Een technologische vernieuwing is Centrament Airpolymer dat geprefabriceerde microluchtbellen bevat in de vorm van polymeer bolletjes, die stabiel in het verse beton worden gemengd en in verhard beton bolvormige holle ruimten worden, waarin het bevriezende water kan uitzetten.

Onderhoud en reiniging

Hardnekkige verontreinigingen doeltreffend verwijderen

Roest- en olievlekken, uitbloeiingen en cementsluiter op betonoppervlakten, alsmede verontreinigingen aan bouwmachines zijn irritant en zijn visuele tekortkomingen die u met onderhouds- en reinigingsproducten van MC kunt vermijden. Met MC-Rost Ex, MC-Entoeler of de Donnitil-producten verwijdert u dergelijke verontreinigingen op betrouwbare wijze; zelfs voor hardnekkige vervuiling bieden wij u daarmee doeltreffende oplossingen aan die u effectief, rendabel en eenvoudig kunt gebruiken.

Doeltreffende bescherming van mengapparatuur

Beton- en mortelresten geen kans bieden

Als u betonmengers, transportvoertuigen, werkapparatuur, stalen bekistingen, enz., die dagelijks in contact komen met vers beton of mortel, lang wilt blijven gebruiken, kunt u er niet omheen om deze apparatuur overeenkomstig te beschermen. Het is raadzaam om regelmatig een doeltreffende mengerbeschermer te gebruiken, zodat geen betonmortel aan de apparatuur blijft plakken.

 

Onze producten van de Intaktin-reeks voor de bescherming van mengapparatuur zijn gebruiksklaar, oplosmiddelvrij en gemakkelijk spuitbaar, en zorgen voor een eenvoudige reiniging. Bij een regelmatige toepassing vormen ze een beschermende film op de apparaten en beschermen ze tegen corrosie.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123