Uitdagingen en oplossingen

Fabrieken die werken met prefab betonelementen staan voortdurend onder druk. Zo moeten productielijnen effectief zijn en just-in-time leveren. MC helpt ze om hun uitdagingen succesvol uit te voeren: met innovatieve systeemoplossingen voor de optimalisatie van de eigenschappen van betonmortel en verhard beton bij de productie van geprefabriceerde elementen, evenals met een breed assortiment producten voor betoncosmetica, en nabehandelingsmiddelen. Wij bieden onze partners evenals hun klanten een totaalprogramma aan voor de volledige proces- en prestatieketen van de moderne productie van geprefabriceerde onderdelen – met heldere voordelen: kortere bekistingscycli, verbeterde verwerkingseigenschappen, hoogwaardige zichtbetonoppervlakten en een wereldwijde service ter plaatse.

Optimaliseer uw beton in elk opzicht

Plastificeerders met hoge prestaties voor beton

Al meer dan 20 jaar voert MC-Bouwchemie onderzoek uit op het gebied van polycarboxylaat ether en ontwikkelt eigen PCE-polymeer grondstoffen voor plastificeerders met hoge prestaties. Een resultaat van deze doorlopende ontwikkeling is terug te vinden in de productfamilie MC-PowerFlow. Onze productie in de eigen, uiterst moderne polymerisatie-installatie geeft ons de mogelijkheid om voor speciale vereisten specifieke oplossingen te ontwikkelen en te produceren. Kenmerkend voor de plastificeerder met hoge prestaties, MC-PowerFlow, is het enorme prestatievermogen bij allevereisten voor prefabproductie. Door een sterke waterreductie maken deze het mogelijk om hoge kwaliteit betonsoorten met geringe watergehaltes te produceren en de daaruit resulterende lage w/c-waarden.

Produceer de hoogste bestendigheid

Sterkte, dichtheid, bestendigheid en duurzaamheid verbeteren van uw beton

Door de toepassing van Centrilit-hulpstoffen worden de vereisten, die de geldende normen aan beton stellen, duidelijk overtroffen. Dat geldt voor veel prestatieparameters, zoals de buigsterkte en drukvastheid, of de dichtheid en bestendigheid tegen beschadigende materie. Daardoor bereikt u een verbeterde duurzaamheid van betoncomponenten. Extra nut ontstaat bij de oppervlaktekwaliteit en kleurstelling van het beton, evenals door een rendabel productieproces. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor architecten en opdrachtgevers. Door de hoge buigsterkte en drukvastheid krijgt u meer vormgevingsspeelruimte voor uw klanten. Verfijnde constructies of dunwandige gevelelementen zijn voorbeelden van toepassingsgebieden van eersteklas beton in de moderne architectuur.

Betonhulpmiddelen voor verschillende accentueringen

Betrouwbare oplossingen voor alle betontechnologische taakstellingen

Naast de eersteklas plastificeerders en hulpstoffen voor bijzondere eisen biedt MC u met een breed spectrum van andere betonhulpstoffen de passende oplossing voor de gerichte aansturing van de eigenschappen van vers en verhard beton. Voor iedere werkingsgroep heeft MC speciale productreeksen ontwikkeld met verschillende uitwerkingen. Afgestemd op de individuele eisen aan de betoneigenschappen, het productieproces of de beschikbare grondstoffen biedt MC u voor iedere taak een optimale oplossing aan.

Scheiden, beschermen en onderhouden

Betrouwbaar ontkisten en eersteklas betonoppervlakten realiseren

Met Ortolan scheidt u de bekisting van het beton – eenvoudig en veilig. U realiseert eersteklas zichtbeton en vermindert luchtbelletjes en krimpholtes. Daarbij wordt de doorharding en kleurstelling van uw beton niet beïnvloed. Bovendien beschermt en verzorgt u de bekisting en bereikt u hoogwaardige betonoppervlakten.

Facelift voor betonoppervlakten

Ongewenste resultaten corrigeren met onze betoncosmetica

Laat losgebroken plekken, kiezelnesten, poriën, krimpholtes en kleurverschillen simpelweg verdwijnen. Dankzij de optimale hechting aan de betonondergrond kan de betoncosmetica van MC bijzonder goed worden verwerkt – ook boven het hoofd. De vele unieke kleuren van het fijn- en superfijnbetonplamuur bieden bovendien een hoge mate aan vormgevingsvrijheid. Voor de herprofilering van niet-mechanisch belaste betonoppervlakten zijn de plamuursoorten van de betoncosmeticasystemen Nafuquick en Emcefix de juiste keus. Terwijl onze Nafuquick-betonplamuur is ontwikkeld voor de snelle oppervlaktefinish en het beste is geschikt voor oppervlakteplamuur en het sluiten van luchtbelletjes, krimpholtes en voegen in geprefabriceerde onderdelen, kunt u met de perfect op elkaar afgestemde hechtbruggen, grove plamuur, fijn- en superfijnplamuur van ons Emcefix-betoncosmeticaprogramma perfecte betonoppervlakten realiseren. De snelhardende tweecomponentenmortel van Reparoxyd-kunststof is bij uitstek geschikt voor de reparatie van mechanisch belaste betonoppervlakten. Door een betonretouchering met Repacryl kunt u bovendien zowel gladgestreken als niet-gladgestreken betonoppervlakten achteraf voorzien van een perfecte en levendige zichtbeton-look.

Permanent stabiele verbindingen mogelijk maken

Optimale verbinding van geprefabriceerde betononderdelen met speciale mortels, gietbetonsoorten en vulmortels

Speciale mortels en vulproducten van MC zorgen voor een permanente verbinding van geprefabriceerde betononderdelen. Maak gebruik van een omvangrijk productassortiment dat zich onderscheidt door zijn vele toepassingsmogelijkheden, het eenvoudige gebruik en de hoge kwaliteit. De tweecomponenten-epoxyharsplamuur SX 481 E verlijmt niet alleen snel en veilig betononderdelen onderling, maar is ook de optimale verbinding met vele andere materialen, zoals staal, kunststof of natuursteen. Dankzij de gemakkelijke verwerkbaarheid alsmede de hoge buigtreksterkte is dit de ideale lijmstof voor de montage van betonnen buizen, ruimtelijke constructies, isolatieplaten of inloopschachten.

 

De gietbeton- en vulmortelsoorten van de productreeks Emcekrete 60 werden ontwikkeld voor het krachtgesloten vullen van plafond- en wandaansluitingen, stalen inbouwcomponenten in beton, alsmede starre voegen tussen geprefabriceerde onderdelen.

Vers beton beschermen

Bescherming tegen verdamping met kwaliteitswinst

Hoge drukvastheid alleen garandeert onvoldoende duurzaamheid van het beton. Een andere maatgevende factor is de dichtheid (conform DIN EN 206-1 en DIN 1045-2), want bij een geringe poreusheid en permeabiliteit is de weerstand hoger tegen externe invloeden. Alleen door de verse betonoppervlakte in een vroegtijdig stadium na te behandelen met Emcoril-producten bereikt u de gewenste duurzaamheid van uw geprefabriceerde onderdelen.

Waterabsorptie voorkomen

De waterafstotende, onzichtbare betonbescherming

Wanneer u de waterabsorptie van het geprefabriceerd betononderdeel, het gevaar van vorstschade en de begroeiing met algen of mos wilt minimaliseren, dan zijn onze Nisiwa-hydrofoberingen de juiste keus. Deze beschermen uw beton buitenhuis optimaal.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123