Uitdagingen en oplossingen

Zowel bij de nieuwbouw van een parkeergarage of een ondergrondse parkeergarage als bij de reparatie streeft de planner altijd het doel na om het gewapend beton te beschermen tegen chloride en om alle scheuren en voegen in het beton waterdicht te sluiten. Bovendien hecht hij er grote waarde aan om het gebouw licht en gebruikersvriendelijk vorm te geven. De opdrachtgever wenst daarentegen met name robuuste en duurzame oplossingen. Bij een reparatie zal hij echter ook minimale versperrings- en uitvaltijden eisen om de garage snel weer in gebruik te kunnen nemen. Deze variëteit aan technische en vormgevende taakstellingen laat zien dat parkeergarages en ondergrondse parkeergarages een afzonderlijke, gedetailleerde planning vereisen en de benodigde vakkennis nodig hebben. Daarbij helpen onze deskundige adviseurs die beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring, onze beproefde producten en intelligente oplossingen.

Afdichting van vloervoegen met injectietechnologie

Duurzaam hoogbelastbare voegafdichting

Wanneer een toegang tot het buitenvlak van de af te dichten component niet mogelijk is, of wanneer de afdichting van de tussenruimten in de constructie, bijv. vloervoegen, naderhand aan de orde is, biedt MC met het langdurig bestendige hydrostructuurhars MC-Injekt GL-95 TX dat compatibel is met grondwater, een betrouwbare en permanente oplossing. Het licht elastische, afdichtende injectiehars op basis van acrylaat is bovendien bestand tegen vorst-dooischommelingen en is daarom bij uitstek geschikt voor parkeergarages en ondergrondse parkeergarages.  

Afdichting van vloerplaten met scheurbanden

Afdichting tegen water dat aan de achterzijde inwerkt

De afdichting van scheuren in vloerplaten stelt altijd weer hoge eisen aan het systeem dat wordt gebruikt. U bereikt een duurzame afdichting met de systeemopbouw van injecties, scheurbanden evenals een flexibel, scheuroverbruggend, mechanisch zeer bestendig coatingsysteem van MC. Dit systeem is niet alleen indrukwekkend dankzij zijn zeer goede hechting aan de betonnen ondergrond, maar heeft ook zijn dichtheid bewezen bij water dat aan de achterzijde inwerkt, tot een druk van 1,2 bar.

Statische versteviging met betonvervanger

Gewapend betoncomponenten repareren en het draagvermogen herstellen

In de wintermaanden worden parkeergarages vaak blootgesteld aan een ernstige chlorideaanslag. Hierdoor kan het gewapend beton met name bij de pijlers in de loop van de jaren zo erg beschadigd raken dat het zelfs gedeeltelijk tot achter de wapening moet worden vervangen. Op dat moment zijn systemen voor betonvervanging noodzakelijk, waarmee de belastbaarheid van de steunen kan worden hersteld. Nafufill KM 250 voldoet aantoonbaar aan alle betontechnologische vereisten die nodig zijn voor de corrosiebescherming, de hechting en de brandbeveiliging van de wapening. De R4-betonvervanging van MC is statisch betrouwbaar, brand- en vuurbestendig en wordt gebruikt voor binnen- en buitenbouwdelen voor het opnieuw profileren van losgebroken plekken en voor het verhogen van de betonbedekking. Het product is bovendien toegestaan als inbedmortel voor platen van KKS-systemen.  

Statische versteviging met CFK-Systemen

Het draagvermogen van gewapend betoncomponenten herstellen

Componenten in parkeergarages met een gebrekkige, gecorrodeerde of beschadigde wapening, kunnen zeer gemakkelijk ook met kunststoffen met versterkende koolstofvezels (CFK) worden gehard. Voor de buigtrekversterking kunnen ingesneden of oppervlakkig aangebrachte CFK-lamellen worden toegepast. Bij steunen met een geringere betonkwaliteit kan door het insluiten van CF-sheets rondom het volledige vlak, een stevigheid van het beton over meerdere assen worden geactiveerd en kan de belastbaarheid tot en met het dubbele worden verhoogd.

Uitgebreide bescherming van betonoppervlakken

Oppervlaktebescherming gecombineerd met kleurvormgeving en graffitibescherming

Wanneer u de bouwmaterie van een parkeergarage niet alleen voortdurend wilt beschermen, maar ook een karakteristiek kleurenconcept voor de gebruikers wilt implementeren, dan is MC-Color voor u het ideale systeem voor oppervlaktebescherming. Naast de uitstekende eigenschappen bij de betonbescherming kunt u dankzij de vele kleuren van het systeem de wanden geheel naar eigen wens vormgeven. Het systeem voor oppervlaktebescherming is waterdamp-diffusieopen, carbonatatieremmend en beschermt het beton tegen aantasting door vorst en strooizout. MC-Color Flair vision heeft bijvoorbeeld een uitmuntende kleurstabiliteit, weinig vuilafzetting en kan gemakkelijk worden gereinigd. Zelfs graffitiverontreinigingen kunnen snel worden verwijderd met de systeemreiniger MC-Cleaner G.

Langdurige bescherming voor niet-overdekte parkeerlagen

Vloercoating met hoge slijtbestendigheid

Voor de oppervlakbescherming van parkeerdekken in de openlucht raden de speciale richtlijnen een OS 11-systeem aan. Per definitie gaat het bij deze systemen om coatings voor te berijden oppervlakten met een verhoogde dynamische scheuroverbrugging van minimaal 0,3 mm. De ervaring leert echter dat vooral in mechanisch sterk belaste zones, zoals bochten, hellingen of spillen, al kort na het eerste gebruik slijtageverschijnselen kunnen worden geconstateerd. Daarom is het starre OS 8-Systeem MC-DUR 1252 dan beter geschikt in vrijwel alle zones van de parkeergarage. De hoge slijtvastheid van dit systeem werd niet alleen in berijdbaarheidstests bevestigd door een neutrale instantie, maar heeft zich vooral ook in de praktijk bewezen. De dichtheid van de MC-DUR 1252 zorgt bovendien voor een duurzame bescherming van de constructie van gewapend beton tegen chloride.

Coatings met hoge prestaties voor vloeren van parkeergarages

Vloeren van parkeergarages bij min. 2° C coaten en na 2 dagen weer in gebruik nemen

Wanneer vloeren in parkeergarages snel moeten worden hersteld en uitvaltijden niet wenselijk zijn, is MC-Floor TopSpeed de beste keus. Met dit systeem kunt u vloeren in parkeergarages binnen enkele uren opbouwen en na uiterlijk 48 uur weer volledig belasten. Het multifunctionele speciaal-harssysteem kan zelfs worden verwerkt bij temperaturen tussen + 2 °C tot + 35 °C en bij ondergrond- en luchtvochtigheid. Deze kenmerkt zich door een snelle verharding en is zeer wrijvings-, kras-, UV- en weerbestendig.   

Voegovergang als duurzame, geluidsarme oplossing

De voegoplossing maakt geruisloos en zonder schokken overrijden mogelijk

Of het nu gaat om bovengrondse of ondergrondse parkeergarages bij wooncomplexen: het langdurig berijden van oneffen voegen leidt tot constant lawaai en trillingen, die een negatief effect op de constructie kunnen hebben. Met het voegprofiel MC-Floor Connect heeft u nu een duurzame oplossing voor dergelijke voegproblemen tot uw beschikking. Het voegprofiel wordt binnen de kortste tijd naadloos en vlak geïntegreerd in de ondergrond. Zo worden stootbelastingen en lawaai betrouwbaar voorkomen. Het levert een robuust resultaat op en kan zonder schokken en geruisloos worden overreden.  

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123