OVER ONS

MC-Bauchemie is een van de internationaal toonaangevende producenten van producten en technieken in de bouwchemie, met wereldwijd vestigingen in meer dan 40 landen en een succesverhaal dat al 55 jaar voortduurt. Of het nu bij Verkoop, Productmanagement, Bestuur, O&O of in de productie is - wij bieden u vele interessante functies in een dynamisch groeiende onderneming. Heeft u belangstelling voor ons?

Onze waarden

"Een onderneming is alleen zo goed als zijn medewerkers." Dit citaat van de oprichter van ons bedrijf, Heinrich-W. Müller, is nog altijd een leidraad bij MC om leiding te geven aan medewerkers en ze verder te ontwikkelen. Onze medewerkers maken gebruik van hun eigen spectrum aan mogelijkheden en werken zelfstandig en hands-on samen in teams.

 Ze zijn communicatief, deskundig en klantgericht en wijden zich met de grootste zorg aan elk project. Ze helpen onze klanten en collega's met advies op maat om de beste oplossing te vinden om ze de noodzakelijke zekerheid en gemoedsrust te bieden. Dit is één van de redenen voor het succesverhaal van MC dat al ruim 55 jaar duurt.

Wat hebben wij te bieden?

Wij combineren de voordelen van een familiebedrijf met de voordelen van een mondiaal actief concern en bieden leerlingen, starters en ervaren vakmensen zeer goede instapkansen en carrièreperspectieven. Onze medewerkers profiteren van zeer veelzijdige werkzaamheden, een grote speelruimte voor persoonlijke vorming en een grote zelfstandigheid.

 Wij hechten zeer veel waarde aan de training en bijscholing en begeleiding van onze medewerkers met systematische trainings- en bijscholingsprogramma's meteen vanaf het begin.

Naar wie zijn wij op zoek?

Medewerkers met goede vakkundige en persoonlijke vaardigheden evenals de juiste motivatie, het hart op de goede plaats en die verstandig te werk gaan, zijn altijd welkom bij alle afdelingen van MC - Bestuur, Onderzoek en Ontwikkeling, Productie, Productmanagement, Business Development en Verkoop. Solide technische of bedrijfskundige kennis is daarbij zeer belangrijk, maar van veel grotere betekenis is voor ons de persoonlijkheid van de betreffende mens. Ze moeten communicatief zijn, zelfstandig en doelgericht werken en over een grote portie betrokkenheid en passie beschikken. Daarnaast moeten ze plezier beleven aan het samenwerken met anderen uit verschillende landen en culturen, en zich open, nieuwsgierig en betrouwbaar opstellen. Wanneer u beschikt over deze eigenschappen, dan bent u bij MC aan het juiste adres. Pak uw kans!

Naar onze vacatures ...

Perspectieven en carrièrekansen

De carrières bij MC zijn net zo specifiek als de persoonlijkheden die hier werken. Wij bieden veelzijdige werkzaamheden, de grote speelruimte voor persoonlijke vorming met een passende mate aan zelfstandigheid.

Uw instap bij MC

Of u nu leerling, starter of ervaren professional bent; in onze onderneming zijn gemotiveerde medewerkers (m/v) altijd welkom, wanneer ze de passie hebben voor hun werk en gezond verstand meebrengen - dat geldt op alle terreinen van onze onderneming: Onderzoek en Ontwikkeling, Verkoop, Productmanagement, Bestuur, Magazijn of Productie.

 Als internationaal actief familiebedrijf bieden wij u korte, directe besluitvormingslijnen en aantrekkelijke ontwikkelingsmogelijkheden. Bij MC zijn er geen vaste carrièrepaden. Iedere medewerker heeft echter zelf de mogelijkheid om met persoonlijke betrokkenheid en inzet zijn eigen pad te banen.

 

Wilt u uw eigen carrièrepad bij ons aanleggen?

 • Internationale Trainees

  Wij bieden afgestudeerden van hogescholen een internationaal opleidingsprogramma aan, waardoor ze de producten en technieken van MC leren kennen, ervaring opdoen op de bouwlocatie en in projecten, en een in- en extern netwerk kunnen opbouwen. In 18 tot 24 maanden stomen wij u klaar voor een verantwoordelijke functie in een van onze landen- of regionale organisaties (International Traineeship). Of u bent reeds vast voor een functie in onze internationale organisatie voorzien en wordt in 12 maanden in Duitsland en/of een ander land intensief voorbereid op deze toekomstige uitdaging (International Career Preparation).

 • Afgestudeerden van hogescholen en Young Professionals

  Degenen die hun studie als bouwkundig ingenieur, chemicus, mineraloog of bedrijfseconoom (voor alle specialismen geldt m/v) hebben afgerond, of reeds enkele jaren in hun beroep werkzaam zijn geweest, bieden wij veel interessante functies en instapmogelijkheden bij MC aan - bij Onderzoek en Ontwikkeling, Productie, Bestuur, maar ook bij Verkoop en Productmanagement. Na een systematische basiscursus aan het begin zult u snel de verantwoordelijkheid overnemen en kansen krijgen om zelfstandig te werken en u verder te ontwikkelen. In die periode wordt u door ervaren mentoren begeleid. Pak uw kans en kom bij ons!

 • Professionals

  Wanneer u over uitgebreide ervaring als bouwkundig ingenieur, verkoopmedewerker, toepassingstechnicus of Business Development Manager (voor alle specialismen geldt m/v) in de bouwsector beschikt, dan bent u bij MC aan het juiste adres. Wij zijn altijd op zoek naar gekwalificeerde en ervaren medewerkers (m/v) die in staat zijn ons bedrijf succesvol verder te ontwikkelen. Wij bieden u veel interessante en aantrekkelijke functies en de mogelijkheid om met ons te groeien.

 • Schoolverlaters

  MC-Bauchemie is ook zeer betrokken bij de eerste opleiding van schoolverlaters: momenteel leidt MC in Duitsland in totaal 45 leerlingen op. Daardoor krijgen jaarlijks 15 jongeren een opleidingsplaats aangeboden op commercieel of commercieel-technisch gebied. In het kader van hun twee- tot drie-en-een-halfjarige opleiding doorlopen de leerlingen alle relevante afdelingen in de onderneming en werken ze als onderdeel van de teams actief mee in het dagelijks bedrijf. Zelfs de inzet in het buitenland in de landenvertegenwoordigingen is tegenwoordig mogelijk. Na een succesvol afgeronde opleiding kunnen ambitieuze, betrokken leerlingen hun loopbaan bij MC verder vormgeven. Er zijn vele voorbeelden van voormalige leerlingen die hun carrière hebben gemaakt bij MC.

Ondernemingsgebieden

Bij al onze zakelijke activiteiten volgen wij de principes van kwaliteit en klantgerichtheid.

In onze productiewerkplaatsen, laboratoria en magazijnen, tot en met in onze logistiek en verkoop hanteren wij dezelfde hoge standaarden.

Onze medewerkers die de belangrijkste pijlers van het succes van onze onderneming zijn, bieden wij interessante werkgebieden en goede ontwikkelingsmogelijkheden aan.

 • Bestuur

  Het bestuur van MC omvat verschillende gebieden en functies. Terwijl Inkoop grondstoffen en goederen aanschaft die voor het productieproces nodig zijn, zorgt Human Resources ervoor dat er nieuwe medewerkers worden geworven en dat bestaande medewerkers verder worden ontwikkeld. Financiën en de bedrijfsadministratie houden zich bezig met de systematische registratie, bewaking en evaluatie van geld- en goederenstromen voor de aansturing en planning van de onderneming. De afdeling Marketing/communicatie zorgt voor de commercialisering van producten en de informatie aan medewerkers en externe doelgroepen.

 • Business Development Management

  Aan Business Development Management wordt in een internationaal actieve onderneming, zoals MC, een belangrijke rol toebedeeld. Onze Business Development Managers zorgen voor een naadloze communicatie tussen de afdelingen op het hoofdkantoor in Duitsland en in de landen voor welke ze verantwoordelijk zijn. Bovendien ondersteunen ze hun Regional Manager alsmede de bedrijfsleiders van de landen bij de uitbouw van hun zakelijke activiteiten, het ontsluiten van nieuwe markten en het bevorderen van marktpotentieel.

 • Logistiek

  Onze medewerkers op de afdeling Logistiek werken op het knooppunt tussen productie en verkoop enerzijds en onze klanten anderzijds. Ze zorgen voor een optimale planning van opslag, overslag en transport van goederen. Dagelijks zetten ze zich in zodat onze klanten hun bestelde producten just-in-time ontvangen. Ze streven altijd het doel na om onze klanten met een betrouwbare service en een tijdige levering tevreden te stellen.

 • Global Product Management

  Global Product Management is de bindende schakel tussen de ondernemingsdisciplines O&O, Business Development Management, Fields of Expertise en Verkoop. Onze productmanagers zijn verantwoordelijk voor hun betreffende productsegment, evenals voor de nieuwe ontwikkelingen van producten en de gerichte commercialisering voor hun doelgroepen. Ze helpen Verkoop in de landen en de Fields of Expertise zowel bij technische vraagstukken als bij marketingdocumenten en geven producttrainingen.

 • Field of Expertise

  Onze medewerkers in een Field of Expertise zijn verantwoordelijk voor de bundeling van de knowhow van MC in bepaalde deskundigheidsgebieden en zorgen voor een wereldwijde kennisoverdracht binnen MC. Ze werken zeer nauw samen met Global Product Management, Regional Management evenals Business Development Management en voeren marktanalyses uit om potentieel te vinden voor nieuwe doelmarkten. Aansluitend ontwikkelen ze product- en verkoopstrategieën om dit marktpotentieel te ontsluiten en bieden ondersteuning met bijbehorende marketingmaatregelen evenals met trainingen aan.

 • Verkoop

  Verkoop heeft voor MC-Bauchemie een centrale betekenis, omdat onze verkoopmedewerkers het directe contact onderhouden met onze klanten en ze onze producten verkopen. Ze moeten de productsystemen van MC zeer goed kennen en in staat zijn om passende oplossingen aan te bieden voor de specifieke behoeften van onze klanten. Ze zijn verantwoordelijk voor een regio en moeten deze zelfstandig en autonoom bewerken. Ze zorgen ervoor om een netwerk van klanten en partners op te bouwen en te bedienen, evenals nieuwe klanten te werven. Daarbij worden ze in het dagelijks bedrijf ondersteund door onze Verkoopbinnendienst, onze Toepassingstechniek evenals door het Productmanagement.

 • Onderzoek en ontwikkeling

  Innovatie verbindt, de norm en de gevestigde stand van de techniek zetten telkens een stap voorwaarts – dat is én ons motto én onze drijfveer. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen is al van oudsher diep verankerd in onze onderneming en is een van de redenen voor het succes van MC-Bauchemie. Tien procent van onze medewerkers houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling. Chemici, mineralogen en bouwmateriaaltechnici uit onze laboratoria werken wereldwijd zeer nauw samen met het technisch productmanagement en met onze deskundige adviseurs uit de verkoop. Op deze voedingsbodem gedijen innovatieve ideeën en oplossingen die zijn toegespitst op de speciale behoeften van onze partners ter plaatse. Zo hebben wij in de afgelopen vijftig jaar een reeks producten ontwikkeld die later de standaarden in de sector werden.

 • Productie

  Tegenwoordig hebben wij wereldwijd ruim 20 productiefaciliteiten die zich uitstrekken over Duitsland, Brazilië, Rusland, India en Guinea tot en met Vietnam. Wij produceren hulpstoffen, mortel, pleisterwerk, dekvloeren, lijmstoffen, verven, afdichtingen, voegafdichtingen of ook speciale coatings. De productie gebeurt met speciale grondstoffen en recepten, en daarbij maken wij gebruik van de meest moderne techniek, alsmede de knowhow van onze medewerkers.

Werken bij MC

Gebruikmaken van de speelruimte voor persoonlijke vorming, verantwoordelijkheid dragen, samen iets tot stand brengen en laten groeien - dat waarderen onze medewerkers aan MC. En ze betalen het terug met betrokkenheid, loyaliteit en jarenlange verbondenheid.

Uitspraken van medewerkers

person

"Mijn aandacht en mijn persoonlijke drijfveer liggen beide al ruim 20 jaar bij MC om mijn klanten een goede kwaliteit en goede service aan te bieden en me daarbij zelf verder te ontwikkelen."

Luzian Haida, buitendienstmedewerker, sinds 1998 bij MC

person

"Ik werk nu al meer dan 13 jaar bij MC en voel me hier nog steeds erg op mijn gemak. Als productmanager ben ik verantwoordelijk voor het stellen van de nodige prioriteiten in mijn productgebieden. Door de open communicatie met mijn collega's van het laboratorium en de verkoop en het management kunnen er altijd constructieve oplossingen worden uitgewerkt. In het bedrijf waardeer ik de teamgeest en de vriendschappelijke relatie met mijn collega's."

Dr. Jana Schütten, Product manager, bij MC sinds 2006

person

"Bij MC had ik vanaf het begin al het gevoel dat ik erbij hoorde. Ik vind het fijn om bij een onderneming te werken die mij enthousiast maakt en die mij de mogelijkheid biedt om met het bedrijf mee te groeien en me daarbij verder alle kansen biedt voor mijn eigen ontwikkeling."

Maria L. Perez, Business Development Manager, sinds 2011 bij MC

person

"Al meer dan twee decennia begeleid en geef ik vorm aan de internationale groei van MC. Ik geniet vooral van de samenwerking met mijn collega's uit verschillende landen en culturen. Dit heeft al tot veel verbindende gebeurtenissen en zelfs vriendschappen geleid."

Kai Schareina, directeur personeelszaken, sinds 1989 bij MC

person

"In het team met Productmanagement, Laboratorium en Buitendienst aan nieuwe ontwikkelingen mee te werken, eigen ideeën in te kunnen brengen en dicht bij de klant te staan, zijn dingen die ik niet zou willen missen."

Uwe Strauch, application engineer

Ontwikkeling van medewerkers

“Een onderneming is alleen zo goed als zijn medewerkers" – het citaat van de oprichter van ons bedrijf, Heinrich W. Müller, is nog altijd één van onze leidraden bij de ontwikkeling van medewerkers en weerspiegelt zich met name in onze trainingen en bijscholingen. Deze genieten wereldwijd een voortreffelijke reputatie en zijn uniek in deze vorm. Wij bieden onze medewerkers een systematische bijscholing en een individuele stimulans die zijn gericht op hun mogelijkheden, wensen en natuurlijk ook op hun bereidwilligheid. Onze trainingen en bijscholingen stimuleren tegelijkertijd de vaardigheden en de motivatie – en komen niet alleen tegen goede aan de medewerkers, maar met name ook aan onze klanten. Deze zijn belangrijke bouwstenen van ons succes.

Basis- en gevorderdencursussen

Instappers doorlopen bij MC, naast een persoonlijk inwerktraject, ook systematische basis- en gevorderdencursussen, waarbij ze onze producttechnologieën en methoden in theorie en praktijk leren kennen.

Naast productgerelateerd passeren ook bedrijfseconomische en verkoopthema's de revue. Zo bereiden wij onze medewerkers op ideale wijze voor op hun taken.

De cursussen vinden meerdere keren per jaar plaats in het Duits en in het Engels voor onze wereldwijd werkzame medewerkers.

Bijscholing

Na bij onze onderneming te zijn begonnen, verliezen wij onze nieuwe medewerkers niet uit het oog. Met verschillende bijscholingsprogramma's stimuleren wij hun succes en hun verdere carrièreverloop. Veel cursussen worden bij ons in huis gehouden in onze eigen trainingscentra.

Van verkooptrainingen via Office-cursussen tot en met presentatieseminars bieden door de wol geverfde deskundigen uit ons eigen bedrijf en externe specialisten een scala aan interessante en boeiende bijscholingsthema's aan.

Bovendien bieden wij onze medewerkers ook de mogelijkheid om aan taalcursussen deel te nemen om ze zo verbaal nog beter op internationale taken voor te bereiden.

Managementtrainingen

Het management draagt een grote verantwoordelijkheid voor het succes en de verdere ontwikkeling, maar ook voor het leidinggeven aan en stimuleren van onze medewerkers. Daarom staan voor onze managers enerzijds bedrijfseconomische en strategiegerelateerde trainingen op het programma.

Anderzijds waarborgen interne en externe managementseminars dat onze principes van samenwerking en leidinggeving ook daadwerkelijk worden toegepast.

Onze managementopvolgers stimuleren wij bovendien al vele jaren met een modulair opleidingsprogramma dat ze voorbereidt op de toekomstige, leidinggevende taken.

Neem contact met ons op

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons solliciteren? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

Verzenden

Vacatures

Medewerkers die verstandig te werk gaan, met het hart op de goede plaats en de juiste motivatie, zijn bij MC altijd welkom op alle afdelingen van de onderneming – bij Verkoop, Productmanagement, Bestuur, Laboratorium en Productie. Stuur ons uw sollicitatiedocumentatie op eigen initiatief toe, wanneer er geen vacature is gepubliceerd die bij uw kennis, ervaring en belangstelling past. Wij zullen dan graag in ons bedrijf bekijken of er arbeidsmogelijkheden zijn voor u. Wij zien ernaar uit dat u contact met ons opneemt en dat wij spoedig kennis met u kunnen maken.

Wilt u bij ons solliciteren?

Medewerkers die verstandig te werk gaan, met het hart op de goede plaats en de juiste motivatie, zijn bij ons altijd welkom.

Naar onze vacatures...
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123