Uitdagingen en oplossingen

Bij de bouw en instandhouding van windturbines vereist de langdurige bescherming en de duurzaamheid van de constructie bijzondere aandacht. MC biedt oplossingen voor alle fasen bij de bouw van windturbines en speciale beschermings- en reparatiesystemen voor het langdurige behoud.

 

Optimaliseer uw betonproductie voor funderingen

Grote hoeveelheden beton, hoge hydratatiewarmte, ongunstige weersomstandigheden ...

Dit is slechts een selectie van de uitdagingen die aan bod komen bij het realiseren van een fundering voor windturbines. Met de hulpstoffen van MC, zoals multifunctionele vloeimiddelen van de productreeks Muraplast of het vertragingsmiddel uit de Centrament Retard-reeks, bent u al deze uitdagingen de baas. MC biedt met Emcoril ook een breed assortiment aan nabehandelingsmiddelen voor beton aan om moeilijkheden bij het uitharden van beton te voorkomen.

Geprefabriceerde betononderdelen optimaliseren

Productiviteit en prestaties bij de productie van geprefabriceerde betononderdelen verhogen

Ieder project heeft zijn eigen uitdaging, of het nu met betrekking tot de toeslagstoffen en cementsoorten voor het beton is, of bij bijzondere weersomstandigheden, of ook bij specifieke vereisten voor het beton voor wat betreft de bestendigheid. Met al deze variabelen moet rekening worden gehouden om een optimaal betonmengsel te kunnen ontwikkelen. MC biedt u met de op PCE gebaseerde hulpstoffen uit de MC-PowerFlow-productreeks, de Muraplast-vloeimiddelen of de MC-FastKick-uithardingsversnellers van de meest recente generatie een breed assortiment aan betonhulpstoffen voor iedere toepassing aan. Daarmee verhoogt u de productiviteit en performance in het productieproces en vergroot u de output.

Constructies beschermen en de duurzaamheid verhogen

Wind, CO2 en chloride trotseren

Windturbines worden blootgesteld aan belastingen door zout, slijtage, trillingen en bewegingen, waardoor de constructie beschadigd kan raken. Met de eersteklas coatings van MC uit het MC-Color-productprogramma beschermt u het beton van uw windturbines permanent tegen deze aanvallen. Ze zijn waterdamp-diffusieopen, flexibel, zeer bestendig en harden snel uit. In combinatie met ons technisch advies en onze ondersteuning leveren wij u de beste technische oplossing om uw constructie langdurig te beschermen en de duurzaamheid te verlengen.

Verbinden en verlijmen van geprefabriceerde betononderdelen

Voor het gemakkelijk samenvoegen en verlijmen van geprefabriceerde betononderdelen.

Een belangrijk aspect voor het succes van de bouw van een windturbine is het veilige en krachtgesloten verbinden en verlijmen van geprefabriceerde betononderdelen, evenals de uitharding van de gebruikte gietmassa en het isolatiemateriaal. Dankzij het gebruik van Emcekrete 80 und MC-DUR 1300 Plus krijgt u de beste technische eigenschappen voor deze toepassingen en vermindert u zelfs inzettijden van kranen.

Repareren van beton

In de constructie beschadigd beton veilig repareren met de vervangingssystemen voor beton van MC

Indien het beton van de windturbine is beschadigd en moet worden versterkt, biedt MC u met de Nafufill-reeks een groot assortiment systemen aan voor betonvervanging voor zeer verschillende taakstellingen. Met Nafufill LM, Nafufill KM 220, Nafufill KM 230 en Nafufill KM 250 zijn vier soorten reparatiemortel beschikbaar die niet alleen voldoen aan de vereisten van EN 1504 Deel 3, maar ook de planners de benodigde zekerheid bieden. Daardoor brengt u de reparatie van beton naar een hoger niveau.

Injecteren van scheuren en holle ruimtes

Scheuren en holle ruimten sluiten en gevolgschades vermijden

Scheuren en holle ruimten in beton en windturbines ontstaan in vrijwel iedere constructie en kunnen vele oorzaken hebben. Met de MC-Injekt-productfamilie biedt MC wereldwijd unieke, effectieve, krachtige injectiesystemen waarmee u scheuren en holle ruimten veilig en permanent kunt sluiten en afdichten, en gevolgschades kunt vermijden.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123