Fietsenstalling Zaandam

21.10.2020

De Nederlandse gemeente Zaandam heeft bij het treinstation een nieuwe parkeergarage gebouwd met circa 1.400 plaatsen. Het bijzondere aan het project: de parkeergarage is niet ontworpen voor voertuigen, maar uitsluitend voor fietsen. Omdat het werk in de wintermaanden zou plaatsvinden, kon het coatingsysteem van MC haar sterke punten laten zien.
De stad Zaandam met ongeveer 70.000 inwoners ligt in de provincie Noord-Holland, niet ver van Amsterdam aan de rivier de Zaan. Zoals overal in Nederland is de infrastructuur voor fietsers hier goed ontwikkeld. Met de nieuwbouw van een fietsenstalling direct gelegen aan het station wil de gemeente Zaandam de alternatieve mobiliteit tot haar recht laten komen.
Vloercoating in de winter

De planning van het architectenbureau Nunc zorgde ervoor dat de coatingwerkzaamheden van de vloeren in december 2019 en januari 2020, dus midden in de winter, uitgevoerd moesten worden. Het coatingsysteem voor de parkeergarage moest daarom ongeacht de winterse omstandigheden direct te verwerken zijn. Hierbij moest meer rekening gehouden worden met de vochtige weersomstandigheden dan met de kou. Een vereiste was een snelle begaanbaarheid van 2 uur, een hoge slipweerstand en gemakkelijke reiniging maar ook de oranje kleur was een vereiste.
MC-DUR TopSpeed: voor elk weer

De planners besloten samen met de aannemer, de Hegeman Bouwgroep uit Almelo, en de verwerker, Coaton BV uit Assendelft, de MC-DUR TopSpeed ​​op basis van KineticBoost-technologie te gebruiken voor het coaten van de parkeergaragevloeren. Dankzij de werkzaamheid van deze baanbrekende technologie onderscheidt het MC-DUR TopSpeed-systeem zich duidelijk van de vloercoatings, omdat deze ook bij lage temperaturen vanaf 2 °C en bij hoge luchtvochtigheid en vocht in de ondergrond kan worden gebruikt. Hierdoor is ook verwerking mogelijk bij ongunstige weersomstandigheden en staat garant voor snelle en betrouwbare uitharding ongeacht de invloed van vocht – en dat loont.
Snelle, veilige vloeropbouw

Als grondering is de MC-DUR TopSpeed ​​SC reactiehars gebruikt die ook voldoet aan de eisen voor OS 8 en OS 10 oppervlaktebeschermingssystemen voor parkeergarages conform DAfStb Rili SIB 2001 en DIN EN 1504-2. Bij de toegang naar het station, waar geen snelle belasting nodig was, is de verwerker met de grondering MC-Dur Rapid Primer F begonnen. De grondering is bestrooid met grijs kwartszand voor het toegangsplatform en oranjekleurig kwartszand voor de parkeervlakken.Voor de kopverzegeling van de vloeroppervlakken van het toegangsplatform is gekozen voor de MC-DUR TopSpeed ​​M. De vloer van de parkeergarage kreeg dankzij MC-DUR Topspeed ​​in RAL-2003 (pastel oranje) een perfecte, oer Hollandse afwerking. Met het vloersysteem van MC-Bouwchemie is circa 2.000 m² vloeroppervlak naar volle tevredenheid van alle betrokkenen gecoat. Snel, optisch hoge kwaliteit, veilig en zonder aantasting door de winterse omgevingsomstandigheden.

De Nederlandse gemeente Zaandam heeft bij het treinstation een nieuwe fietsenstalling gebouwd met circa 1.400 plaatsen.
De Nederlandse gemeente Zaandam heeft bij het treinstation een nieuwe fietsenstalling gebouwd met circa 1.400 plaatsen.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123