Reparatie van parkeergarage in Amsterdam

Amsterdam - Nederland

Toen medio 2015 in de centraal gelegen parkeergarage P3 Mikado een renovatie van de vloer- en wandcoating en van de dilatatievoegen op het programma stond, drongen de opdrachtgevers, Parkeerbeheer Amsterdam en het ingenieursbureau Intures BV, op snelle systemen aan om uitvaltijden te minimaliseren.
Snel, sneller, MC-Floor TopSpeed
De uitgangssituatie liet te wensen over: een te gladde vloerafwerking, waterlekkages in de dilatatievoegen en een totaalplaatje waar de klant zich niet gerust bij voelde. MC beschikt met zijn productsystemen, die zich bij de reparatie van parkeergarages en ondergrondse garages voor verschillende doeleinden hebben bewezen, echter over een bijzondere competentie. Voor het afdichten van de dilatatievoegen werden twee injectieharsen van het MC-Injekt-assortiment gebruikt en voor de wandvormgeving en -coating een oppervlaktebeschermingssysteem van MC. Voor de reparatie van de vloeren kozen de opdrachtgever en ontwerpers voor een razendsnelle MC-Floor TopSpeed-aanpak, met het snelle gepigmenteerde high-end-rolcoatingsysteem van MC. 

De coatingwerkzaamheden van parkeergarage P3 Mikado in Amsterdam konden binnen vijf dagen worden uitgevoerd.
De coatingwerkzaamheden van parkeergarage P3 Mikado in Amsterdam konden binnen vijf dagen worden uitgevoerd.
© MC-Bauchemie 2024


Na de voorbereidende werkzaamheden van de ondergrond werd met de transparante epoxyhars MC-DUR 1177 WV-A de grondlaag aangebracht en daarna een tweelaagse antislipvloer met MC-Floor TopSpeed. Deze waarborgt een hoge slijtvastheid en is zeer krasvast. MC-Floor TopSpeed staat vooral bekend om een snelle toepassing en een versnelde uitharding, ook bij slechte weersomstandigheden. Zo konden de coatingwerkzaamheden binnen vijf dagen worden uitgevoerd op een oppervlakte van 14.000 m2! En opnieuw werd een klant ervan overtuigd dat een correct gerenoveerde vloer in de parkeergarage niet extreem tijdrovend noch heel kostbaar hoeft te zijn – zodat hij weer snel geld kan verdienen met de exploitatie van de parkeerruimte.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123