Emcefix floor (R3) is vorst- en dooizoutbestendig conform DIN EN 1504-3

02.07.2020

In 2019 lanceerde MC-Bouwchemie Emcefix-floor een nieuwe cementgebonden fijnspachtel voor de cosmetische en permanente reparatie van o.a. cementdekvloeren en betonvloeren. Het is geclassificeerd als R3-mortel conform EN 1504 deel 3, en is daarom ook geschikt voor statische betonreparaties en heeft een hoge vorst- en dooizout bestendigheid. 
De nieuwe testcertificaten onderstrepen zowel de kwaliteit als de diverse toepassingsmogelijkheden van Emcefix floor. De fijnspachtel combineert permanent herstel met een aantrekkelijke esthetiek. Door zijn geteste weerstand tegen vorst en strooizout is het product ook veilig buitenshuis toepasbaar.
Het is geschikt voor het spachtelen van klein- en grootschalig oppervlakken op dekvloeren en betonvloeren met een laagdikte van 1 - 10 mm. Ook is het o.a. geschikt voor het repareren van betonnen traptreden, trapneuzen, verhogingen en herstel van scheuren, holtes en gaten tot 30 mm in één arbeidsgang.

Het kan ook worden gebruikt om grote oppervlakken op te vullen. Vanwege de hoge mechanische eigenschappen - de druksterkte is> 35 N/mm² en de buigtreksterkte is> 6 N/mm² - kan het worden toegepast op oppervlakken waar o.a. vorkheftrucks en palletwagens enz. rijden.


De alleskunner is eenvoudig en soepel verwerkbaar. Het hardt zonder scheuren en vrijwel zonder spanning uit en is zeer slijtvast. Oppervlakken die zijn gerepareerd met Emcefix floor zijn na slechts zes uur * weer beloopbaar.
De fijnspachtel maakt het betoncosmetica assortiment van MC-Bouwchemie compleet en is verkrijgbaar in de kleuren betongrijs, middengrijs en donkergrijs. Dit betekent dat de meeste betonkleuren al voorhanden zijn.
De kleuren kunnen echter ook met elkaar worden gemengd om voor elk oppervlak de vereiste grijstint te krijgen.

  

* verwerking bij 20 ° C en 50% relatieve vochtigheid


Voor meer info:
info@mc-bouwchemie.nl

Emcefix floor kan ook op grote schaal worden gebruikt voor het repareren van dekvloeren en betonvloeren. De dekvloer op de foto had veel gaten. Ze zijn hersteld met Emcefix floor en de vloer is hiermee esthetisch en permanent gerepareerd.
Emcefix floor kan ook op grote schaal worden gebruikt voor het repareren van dekvloeren en betonvloeren. De dekvloer op de foto had veel gaten. Ze zijn hersteld met Emcefix floor en de vloer is hiermee esthetisch en permanent gerepareerd.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123