Nieuwe Highspeed-vloercoating met scheuroverbrugging

04.07.2019

MC-Bouwchemie heeft met de ontwikkeling van MC-DUR TopSpeed flex het toepassingsspectrum van het vloercoatingsysteem MC-DUR TopSpeed uitgebreid met een premium scheuroverbruggende coating. Deze coating is bij uitstek geschikt voor toepassing in gebieden met scheurgevaar of in gebieden met reeds aanwezige, open scheuren. MC-DUR TopSpeed flex kan eenvoudig en snel worden verwerkt en hardt zeer snel uit; onafhankelijk van de invloed van vochtigheid of temperatuur. Complete industriële vloeren (binnen) en andere oppervlakken (buiten) kunnen daardoor binnen een dag van een nieuwe laag worden voorzien, en na enkele uren wederom volledig worden belast.
MC-DUR TopSpeed flex is een zeer flexibele rolcoating op basis van de KineticBoost-Technology® van MC-Bauchemie, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De twee-componenten reactiehars biedt alle voordelen van de productfamilie MC-DUR TopSpeed. Ze combineert de eenvoudige toepassing en de snelle uitharding, die in grote mate onafhankelijk is van vochtigheids- en temperatuurinvloeden, met een zeer goede scheuroverbrugging: Bij een totale laagdikte van 0,6 mm kan statisch 0,8 mm bij 23 °C (scheuroverbruggingsklasse A3 conform EN 1062-7:2004) resp. 0,4 mm bij -10 °C (scheuroverbruggingsklasse A2) alsmede dynamisch 0,15 mm bij -10 °C worden aangetoond. Daarom kan de uiterst flexibele Highspeed-vloercoating worden aangebracht in gebieden met een scheurrisico, of in gebieden waar reeds open scheuren aanwezig zijn.
Unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden

Eind 2013 heeft MC-Bouwchemie het eersteklas coatingsysteem, MC-DUR TopSpeed, op de markt gebracht. Het systeem omvat een grondlaag, alsmede reparatiemortel, coatings en verzegelingen die allemaal op de KineticBoost-Technology® zijn gebaseerd. Deze kunnen daarom bij kritische omgevingsomstandigheden van 2 tot 35 °C en natheid veilig en snel kunnen worden aangebracht. Hiermee heeft MC-Bauchemie een uniek productsysteem ontwikkeld, waarmee volledige industriële vloeren (binnen), alsmede andere oppervlakken (buiten), binnen een dag van een nieuwe laag kunnen worden voorzien en reeds na enkele uren weer volledig kunnen worden belast. Gewone vloercoatings op basis van polyurethaan en epoxyhars kunnen uitsluitend tussen 8 en 30 °C worden verwerkt. Bij lagere temperaturen, omgevingsvochtigheid en natheid vertonen deze ongewenste bijwerkingen, zoals verstoring van de hechting, bellen, kraters en poriën. Bovendien harden deze in vergelijking aanzienlijk langzamer uit.
MC-DUR TopSpeed kan binnen en buiten flexibel worden ingezet: in de industrie evenals in parkeergarages, in de winkelbouw of in de klassieke woningbouw, zoals op balkons, terrassen en galerijen. Na het aanbrengen zal de esthetische en zeer bestendige vloercoating gedurende lange tijd een genot zijn om naar te kijken. MC-DUR TopSpeed is namelijk UV-bestendig, uiterst krasvast en biedt een hoge slijtageweerstand. Dankzij deze eigenschappen is het zeer interessant voor verwerking in de winter, maar ook in tropische regio's, zoals in Zuidoost-Azië, waar klassieke reactieharsen vanwege de vochtigheid in de lucht en de ondergrond nauwelijks een kans maken. 

 

MC-DUR TopSpeed flex is een zeer flexibele vloercoating op basis van MC-Bauchemie's KineticBoost Technology®, die is ontwikkeld voor gebruik in gebieden met een risico op scheurvorming of in gebieden met bestaande scheuren. Het wordt eenvoudig met een roller aangebracht en hardt snel en veilig uit, ongeacht de invloed van vocht en temperatuur.
MC-DUR TopSpeed flex is een zeer flexibele vloercoating op basis van MC-Bauchemie's KineticBoost Technology®, die is ontwikkeld voor gebruik in gebieden met een risico op scheurvorming of in gebieden met bestaande scheuren. Het wordt eenvoudig met een roller aangebracht en hardt snel en veilig uit, ongeacht de invloed van vocht en temperatuur.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123