De nieuwe MC aktiv 2/22 is gepubliceerd

19.09.2022

In de tweede uitgave van de MC aktiv besteden we aandacht aan de nieuwe industriële vloer MC-DUR PowerCoat, die bestand is tegen extreme belastingen. Daarnaast bieden we weer een mooie en interessante mix van nieuws, projecten en interne onderwerpen rond en van MC groep.

In MC aktiv 2/2022 richten wij ons op ons nieuwe industriële vloersysteem MC-DUR PowerCoat en berichten wij ook over vele andere zaken.
In MC aktiv 2/2022 richten wij ons op ons nieuwe industriële vloersysteem MC-DUR PowerCoat en berichten wij ook over vele andere zaken.
© MC-Bauchemie 2024

TOPTHEMA: De industriële vloer voor extreme belastingen

Agressieve chemicaliën, sterke temperatuurschommelingen of belasting van zware apparatuur - industriële vloeren moeten al deze belastingen kunnen weerstaan, vooral in de levensmiddelenindustrie. Hier zijn uiterst veerkrachtige, veilige, duurzame en hygiënische oplossingen nodig. Ons nieuwe industriële vloersysteem MC-DUR PowerCoat biedt precies dat en daarom wijden wij ons toponderwerp aan dit onderwerp. Het Top Topic wordt afgerond met een interview met Dr. Joachim Käppler, onze Technisch Manager voor Infrastructuur, Industrie & Bouw, die ons inzicht geeft in het ontwikkelingsproces van het nieuwe productsysteem.

BIG PICTURE: rioolwaterzuiveringsinstallatie Rheinhausen

In de huidige BIG PICTURE werpen we een blik op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Duisburg-Rheinhausen, die na 30 jaar gebruik successievelijk wordt hersteld met MC-producten. Zoals altijd kunt u het gedetailleerde BIG PICTURE projectverslag vinden op onze website.

INNOVATIE & INSPIRATIE van MC

In onze rubriek INNOVATON presenteren wij weer enkele van onze nieuwe producten: Van de nieuwe 1K tunnelcoating MC-Color T21 tot het nieuwe MC-PowerFlow Perma gamma van consistentiebehoudende superweekmakers, gebaseerd op de nieuwste PCE polymeertechnologie, tot het nieuwe oplosmiddelvrije betonlosmiddel Ortolan Premium 766. Daarnaast geven we ook informatie over de nieuwe grondering Colusal Speed Primer voor alle staalconstructies binnen of buiten en de nieuwe versie van de ontwerpsoftware Lasoft.

 

Het onderwerp van de rubriek INSPIRATIE is de industriële vloercoating MC-DUR TopSpeed, die werd gebruikt voor de reparatie en oppervlaktebescherming van een reuzenrad en de wildwaterbaan in het attractiepark Fort Fun in Bestwig in de regio Sauerland.

BEST PRACTICE: Projecten, Projecten, Projecten

In de rubriek BEST PRACTICE laten wij opnieuw een grote selectie zien van interessante projecten waarbij onze producten een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van de herstel- en bouwmaatregelen. Zo werd een riool in São Paulo, Brazilië, afgedicht met behulp van onze injectietechnologie. Bovendien werden na de verwoestende storm in juli 2021 in het westen van Duitsland twee bruggen in recordtijd herbouwd en afgedicht als onderdeel van de wederopbouw; voor de Nederlandse kust bij Scheveningen werd het helikopterplatform van een productieplatform beschermd met onze hoogwaardige coating MC-DUR TopSpeed. Maar ook bij de bouw van bruggen in Bosnië & Herzegovina, in het AMG Performance Center in Essen, op de Alexandra Road Bridge in Dublin en op de grote bouwplaats "Am Tacheles" in Berlijn was er vraag naar MC-producten.

DUURZAAMHEID

Om recht te doen aan het veelbelovende onderwerp duurzaamheid hebben wij een duurzaamheidspagina aan onze website toegevoegd, waar wij inzicht geven in de activiteiten van het MC op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wijden wij het onderdeel duurzaamheid aan onze bijdrage aan milieu- en klimaatbescherming door middel van recycling.

 

Zoals gebruikelijk ronden we ons nummer af met interne onderwerpen en  personalia binnen de MC Groep.

 

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt?

Bekijk dan onze actuele uitgave:

>> Klik dan hier voor de Duitstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv...

>> Klik dan hier voor de Engelstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv...

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123