Coatingsysteem op helikopterdek in Noordzee

02.11.2020

Voor de kust van Scheveningen bevindt zich een aantal productieplatforms van Taqa Energy BV. Het energiebedrijf produceert er gas en olie, onder voortdurend wisselende klimatologische omstandigheden. Aangezien de werknemers alleen door de lucht toegang hebben tot het platform, worden aan het helikopterdek extreme eisen gesteld. Vanzelfsprekend zijn goed zichtbare en kleurvaste markeringen van groot belang voor veilig landen en opstijgen. Maar net zo cruciaal zijn een anti-corrosielaag voor het beschermen van het stalen dek en een frictielaag, die voorkomt dat een de helikopter bij harde wind van het platform schuift.

Taqa Energy BV heeft hierin met MC Bouwchemie een partner gevonden die voor alle veiligheidseisen degelijk en snel de juiste producten adviseert en levert. Het verwijderen van bestaand coatingsysteem en het aanbrengen van een compleet nieuw coatingsysteem op helikopterdekken als die van Taqa Energy BV neemt normaal gesproken ongeveer drie weken in beslag, bij alleen goede weersomstandigheden. Met de producten van MC Bouwchemie is dat complete systeem verkort naar zeven dagen, dankzij een minutieuze planning en een snelle droging/ belastbaarheid van het gehele coatingsysteem, ook bij lage temperaturen en vochtige weersomstandigheden.
Door dit speciale coatingsysteem “MC-DUR TopSpeed” met de staalprimer “Colusal Speed Primer” kan het helikopterverkeer zonder problemen elke dag landen en stijgen vanaf het helikopterdek die op dat moment wordt voorzien van een compleet nieuw coatingsysteem.

MC Bouwchemie levert o.a. coatingsystemen op maat voor elke industriële toepassing.

Als het snel en goed moet, staat MC Bouwchemie vooraan

Klik hier voor de video...

 

meer informatie aanvragen

Voor de kust van Scheveningen is coatingsysteem aangebracht op helidek met goed zichtbare en kleurvaste markeringen welke van groot belang zijn voor veilig landen en opstijgen.
Voor de kust van Scheveningen is coatingsysteem aangebracht op helidek met goed zichtbare en kleurvaste markeringen welke van groot belang zijn voor veilig landen en opstijgen.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123