Een industrieel gebouw wordt gerenoveerd

Assendelft - Nederland

Midden in een woonwijk in Assendelft is de gevel van het stadsverwarmingsgebouw van de energieleverancier HVC-groep gerenoveerd. Door gebruik te maken van de MC-Color Proof vision en de MC-Color Flair pure is de eens zo kale gevel getransformeerd in een klein kunstwerk.
In Assendelft, een plaats tussen Alkmaar en Haarlem, staat midden in een woonwijk een kleine aardgasgestookte energiecentrale van de HVC-groep. Terwijl de gevel van het aangrenzende administratiegebouw in de wijk al was opgeknapt, stond het stadsverwarmingsgebouw er als een somber blok beton bij, geheel onder de graffiti. 
In overleg met de gemeente besloot de exploitant het gebouw te renoveren en aan een drastisch visuele verbetering te onderwerpen. De verwerker VTG Beton uit Velsen-Noord is hier begin oktober 2018 mee begonnen. Het bedrijf, gespecialiseerd in betonrenovatie, had al bij verschillende projecten met MC-producten gewerkt. Om deze reden kwam ook de samenwerking in Assendelft tot stand.
Gevel gerepareerd met Nafufull KM 220

Na de professionele ondergrondvoorbereiding werd in de eerste arbeidsgang de gehele buitengevel van het gebouw met de vezel versterkte fijne cementmortel Nafufill KM220 gereprofileerd en geëgaliseerd door middel van de natte spuitmethode. Dit gaf de perfecte basis voor het verdere afdichtings- en coatingwerk. Nafufill KM 220 is temperatuur-vorst- en dooizoutbestendig met een hoge carbonisatiebestendigheid en overtuigt met zijn uitstekende verwerkingseigenschappen met mogelijke laagdikten van 2 tot 30 mm.
Kleurrijke coating

In de volgende stap werd de gevel behandeld met MC-Color Flair pure, de preventieve betonbescherming voor verweerde buitenoppervlakken. De gepigmenteerde coating werd aangebracht in verschillende groentinten en bood enerzijds de aantrekkelijke achtergrond voor de artistieke dieren- en plantmotieven die vervolgens op de gevel werden aangebracht, en anderzijds zorgde het voor een hoogwaardige oppervlaktebescherming.

Het stadsverwarmingsgebouw in Assendelft is artistiek ontworpen en goed beschermd, een mooi voorbeeld van de modernisering van een industrieel gebouw en de omgeving.
Het stadsverwarmingsgebouw in Assendelft is artistiek ontworpen en goed beschermd, een mooi voorbeeld van de modernisering van een industrieel gebouw en de omgeving.
© MC-Bauchemie 2024


De gebruiksklare, zelfvernettende copolymeer-dispersie is kleurecht, omdat deze UV- en weerbestendig is, waterdampdiffusie open en carbonatatieremmend evenals temperatuur-vorst- en dooizoutbestendig.
Permanente bescherming

In de laatste stap kregen de oppervlakken een hoogwaardige oppervlaktebescherming met MC-Color Proof vision. De twee-componentige, transparante, hoogwaardige coating houdt het kleurontwerp op de lange termijn fris en biedt permanente bescherming tegen verfvlekken. Het is UV-stabiel, weerbestendig, waterdamp doorlatend en carbonatie vertragend en is met een roller aangebracht. Sindsdien lijkt het in niets meer op het sombere grijze blok beton.
Tot grote vreugde van de klant, de gemeente en zeker de bewoners van de wijk, is een kleurrijk, oversized kunstwerk gecreëerd dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de leefomgeving.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123