Nieuwe gekleurde hoogwaardige coating MC-Color LE

17.02.2021

Met de gekleurde high-performance coating MC-Color LE completeert MC-Bouwchemie haar modulaire oppervlaktebeschermingsprogramma MC-Color. MC-Color biedt zeer moderne oppervlakte coatings voor de bescherming en esthetisch ontwerp van betonnen oppervlakken in buitenruimtes. Met MC-Color LE kunnen binnenmuren in druk bezochte gebouwen zoals o.a. scholen, kantoren, musea, hotels, artsenpraktijken en ziekenhuizen nu niet alleen esthetisch worden verbeterd, maar ook effectief worden beschermd tegen vegen, vuil en alledaagse sporen, en zijn ook snel en gemakkelijk schoon te maken indien nodig.

 

Viltstiftkrabbels, tekeningen, labels en alledaagse gebruikssporen zijn regelmatig te zien op de binnenmuren van openbare en commerciële gebouwen. Een ergernis die meestal alleen verholpen kan worden door omslachtig te reinigen of opnieuw te schilderen. Met MC-Color LE heeft MC-Bouwchemie een hoogwaardige coating ontwikkeld die hoog scoort op het gebied van kleur- en vuilbescherming, brandwerendheid, bestendigheid, reinigbaarheid en levensduur. Het is ook volkomen onschadelijk voor de gezondheid en daardoor volledig geschikt voor gebruik binnenshuis. Tests door verschillende testinstituten zoals het AgBB (Duits Comité voor gezondheid gerelateerde evaluatie van bouwproducten) en TÜV SÜD hebben dit met hoge testcijfers bevestigd.

 

MC-Color LE completeert daarmee het modulaire oppervlaktebeschermingsprogramma MC-Color van MC-Bouwchemie, welke drie productlijnen MC-Color Proof, MC-Color Flair en MC-Color Flex en in totaal negen moderne high-performance coatings omvat. Ze combineren uitstekende technische prestatiekenmerken met geoptimaliseerde verwerkingseigenschappen en bieden o.a. gebouweigenaren, planners en verwerkers duurzame oplossingen voor elke taak op het gebied van bescherming en esthetisch ontwerp van betonnen oppervlakken.

 

Gecertificeerde zekerheid

MC-Color LE - LE staat voor Low Emission - maakt gebruik van een nieuw type bindmiddeltechnologie om een ​​extreem gladde en gesloten oppervlaktestructuur te creëren waarop conventionele vervuiling en een groot aantal vlekken met waterdichte viltstiften of pennen meestal gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het half glanzende, bijzonder resistente oppervlak zorgt voor een blijvend esthetisch uiterlijk en een lange levensduur. MC-Color LE behaalde bij de schuurtest de best mogelijke classificatie voor natte schrobvastheidsklasse 1 volgens DIN EN 13300. Met MC-Color LE gecoate oppervlakken zijn absoluut Uv-bestendig, krasvast, slijtvast, waterafstotend en ondoordringbaar voor water, maar toch waterdampdiffusie-open. MC-Color LE is universeel toepasbaar in alle binnenruimtes, zowel op minerale ondergronden zoals beton, gips of lichtgewicht beton als op glasvezelbehang, rauhfaser behang, kunststof gemodificeerde binnen pleister, oude coatings en op vele andere ondergronden.

 

De 28-daagse testkamertest door het AgBB wees uit dat de hydrofobe, vuilafstotende hoogwaardige coating onschadelijk is voor de gezondheid en daarom onbeperkt geschikt is voor gebruik binnenshuis. MC-Color LE kreeg ook de hoogste score in andere tests: bij de beoordeling van de reinigbaarheid behaalde de oppervlaktecoating een zeer goede score van 1 conform EN 13300.  Naast de veelvoorkomende vervuiling werd ook bv. bloed, ketchup, mosterd en ontlasting verwijderd zonder resten achter te laten. Het wordt snel en milieuvriendelijk gereinigd. Volgens TÜV SÜD is de coating bestand tegen ontsmettingsmiddelen en kan gemakkelijk en zonder schade worden gedesinfecteerd. Bovendien is MC-Color LE decontamineerbaar volgens ISO 8690. Dit maakt het tot de ideale oplossing voor de voedingsindustrie, klinieken, medische praktijken, radiologieafdelingen, kleuterscholen, scholen, verpleeghuizen en nog veel meer. MC-Color LE bereikt de best mogelijke classificatie voor brandgedrag met A2-s1, d0, volgens EN 13501-1, d.w.z. dat het niet brandbaar is. Dit betekent dat de coating niet afdruipt bij brand en dat er geen rookontwikkeling ontstaat. De hoogwaardige oppervlaktebescherming van MC-Bauchemie zet ook nieuwe maatstaven op het gebied van brandgedrag.

 

 

MC-Color LE (rechts) vergeleken met een conventionele acrylaatdispersie nadat een verse graffiti-tag is blootgesteld aan water. De gekleurde high-performance coating MC-Color LE behaalt topscores op het gebied van kleur- en vuilbescherming, reinigbaarheid, brandwerendheid en levensduur.
MC-Color LE (rechts) vergeleken met een conventionele acrylaatdispersie nadat een verse graffiti-tag is blootgesteld aan water. De gekleurde high-performance coating MC-Color LE behaalt topscores op het gebied van kleur- en vuilbescherming, reinigbaarheid, brandwerendheid en levensduur.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123