Nieuwe epoxyharsverzegeling MC-DUR 111 eco

27.05.2021

MC-DUR 111 eco is een nieuwe epoxyharsverzegeling van MC-Bouwchemie, voor gebruik binnenshuis. De afdichting is getest volgens het AgBB-schema 2018 voor binnenruimtes, gemarkeerd met de GISCODE RE05 en maakt, in tegenstelling tot standaard epoxyharsen, de huid niet gevoelig. Het is bestand tegen mechanische en chemische belasting en hecht ook op licht vochtige ondergronden.

 

Stabiele en optisch aantrekkelijke verzegeling

Deze gedispergeerde, tweecomponenten epoxyharsverzegeling is ontwikkeld voor gebruik in de industrie. Het is geschikt voor het verzegelen van minerale ondergronden die worden blootgesteld aan lichte tot middelzware mechanische belastingen. De afdichting is ook bestand tegen verdunde zuren en logen en een groot aantal organische chemicaliën. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat gebruikers het ook kunnen gebruiken om een ​​visueel aantrekkelijk industrieel vloerontwerp te creëren.MC-DUR 111 eco is zonder beperkingen geschikt voor gebruik binnenshuis. Dit werd bevestigd door het testen en evalueren volgens de AgBB-regeling 2018 door een onafhankelijk testinstituut. Bovendien werd MC-DUR 111 eco geclassificeerd met brandklasse Bfl-S1 als brandvertragend en zonder rookontwikkeling. Een slipvrije structuur van klasse R12 kan eenvoudig worden bereikt door glasparels toe te voegen; zonder toevoegingen heeft de afdichting met MC-DUR 111 eco al slipweerstandsklasse R9. Verder is MC-DUR 111 eco gemarkeerd met de GISCODE RE05. Dit betekent dat beide componenten niet gekenmerkt hoeven te worden als een stof met sensibiliserende ingrediënten (H317). In tegenstelling tot standaard epoxyharsen, die allergische huidirritatie kunnen veroorzaken, is MC-DUR 111 eco niet huidgevoelig. Dit is uniek in de markt van vloerharsen.

 

Eenvoudige verwerking met de rol

De verzegeling hecht ook op licht vochtige, minerale ondergronden, waarbij geen vocht zichtbaar mag zijn. Na het gronden van de ondergrond en een wachttijd van 12 tot 48 uur, afhankelijk van de omgevingscondities, wordt MC-DUR 111 eco kruislings, zonder strepen en aanzetvrij met een kortharige rol aangebracht. Om een ​​optimale kleuring te bereiken zijn twee arbeidsgangen nodig. De wachttijd tussen de twee arbeidsgangen bedraagt minimaal 12 tot maximaal 48 uur. Voor een perfecte droging is een ondergrond- en luchttemperatuur van minimaal 10°C en een relatieve luchtvochtigheid van max. 85% toegestaan.

 

 

MC-DUR 111 eco is de nieuwe epoxyharsverzegeling van MC-Bouwchemie, die binnenshuis kan worden toegepast. De verzegeling is getest volgens het AgBB-schema 2018, gemarkeerd met de GISCODE RE05 en is, in tegenstelling tot standaard epoxyharsen, niet huidgevoelig.
MC-DUR 111 eco is de nieuwe epoxyharsverzegeling van MC-Bouwchemie, die binnenshuis kan worden toegepast. De verzegeling is getest volgens het AgBB-schema 2018, gemarkeerd met de GISCODE RE05 en is, in tegenstelling tot standaard epoxyharsen, niet huidgevoelig.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123