Nieuwe Emcoril-betonnabehandeling

19.02.2018

MC Bouwchemie heeft een nieuw productassortiment (Emcoril) voor de nabehandeling van beton ontwikkeld en op de markt gebracht. Het omvat drie productlijnen: Protect, Traffic en Compact. Het gaat hierbij om zeer effectieve producten voor nabehandeling op basis van paraffine en polymeren. Ze zijn onderverdeeld in de toepassingsgebieden algemene betonbouw en aanleg van industriële vloeren.


De gebruikelijke beschermingsmaatregelen tegen voortijdig uitdrogen van vers beton zoals het afdekken van het oppervlak met folie, het leggen van jute matten op het beton, het continu besproeien met water, het laten rusten in de bekisting, evenals een combinatie van deze methoden, zijn stuk voor stuk tijdrovend en duur. Daarentegen is het opbrengen van vloeibare nabehandelingsproducten van het productassortiment Emcoril eenvoudig te realiseren. De producten bieden een hoge mate van betrouwbaarheid, een zeer goede bescherming tegen verdamping en een uitstekende kwaliteit van het oppervlak.

 

Nabehandelingsproducten van Emcoril zijn eenvoudig, effectief, voordelig en betrouwbaar toe te passen

De nabehandelingsproducten van MC Bouwchemie vormen een dichte, gesloten filmlaag die het oppervlak van het verse beton tegen uitdroging beschermt. Door de vroege vorming van membranen kan het hydratatieproces in het beton ongestoord verdergaan. Zo kunnen de gewenste prestatieparameters zoals buigtrek- en druksterkte, evenals dichtheid en een hogere treksterkte van het oppervlak betrouwbaar worden gerealiseerd.

 

Emcoril Protect voor algemene betonbouw

De nabehandelingsproducten van Emcoril Protect bestaan uit de drie producten Emcoril Protect M, Emcoril Protect M lite en Emcoril Protect H. Ze zijn ontworpen voor een breed scala aan eisen in de algemene betonbouw en hoogbouw. Ze worden op licht vochtig of ontkist beton aangebracht en bieden een hoge bescherming tegen verdamping. Ze hebben een zeer lage emissiewaarde en zijn hierdoor geschikt voor toepassingen zowel binnen als buiten. Emcoril Protect M en Emcoril Protect H zijn bovendien gecertificeerd volgens TL NBM-StB 09 (Technische leveringsvoorwaarden voor vloeibare nabehandelingsproducten voor beton, editie 2009).

 

Emcoril Traffic voor wegenbouw

In de wegenbouw worden bij de machinale vervaardiging van betonnen wegdekken bijna uitsluitend vloeibare nabehandelingsproducten gebruikt. Slipformpavers (glijbekisting) beschikken over een geïntegreerde sproei-installatie die het nabehandelingsproduct direct na het modelleren van het beton kan opspuiten. Dat bespaart zowel tijd als geld.

De producten van de lijn Emcoril Traffic omvatten hoogwaardige nabehandelingsproducten die speciaal voor de wegenbouw zijn ontwikkeld. Emcoril Traffic F is een oppervlaktevertrager en tijdelijke bescherming tegen verdamping ineen. Het product wordt voornamelijk toegepast bij de vervaardiging van geluiddempende wegdekken, bij beton met een hogere slipvastheid en bij betonnen wegdekken met oppervlakken van wasbeton. Daarentegen zijn Emcoril Traffic grip M en M white ontworpen voor de definitieve nabehandeling van wegdekken met stroefheidseis. Het bijzondere aan Emcoril Traffic grip M white: het nabehandelingsproduct met wit pigment maakt een hoge weerkaatsing van zonlicht mogelijk en vermindert hierdoor een eventuele temperatuurverhoging in het beton.

Emcoril Compact voor aanleg van industriële vloeren

Bij de aanleg van industriële vloeren wordt gewerkt met glad beton dat zo vroeg mogelijk (ca. 3 à 4 uur na het storten) beloopbaar moet zijn. Bij deze zogenaamde wachttijd is het absoluut noodzakelijk om het betonnen oppervlak voor vroegtijdige uitdroging te beschermen. In de praktijk worden tussentijdse nabehandelingsproducten gebruikt als tijdelijke bescherming. Nadat het egaliseren heeft plaatsgevonden is het gebruik van een product voor de uiteindelijke nabehandeling nodig.

De lijn Emcoril Compact omvat ten eerste een Emcoril Compact pro, een combinatieproduct van tussentijds nabehandelen en egaliseren dat als tijdelijke bescherming tegen verdamping dient tijdens de wachttijd van de industriële betonvloer. Emcoril Compact ondersteunt daarnaast het egaliseren zeer goed, zodat na de behandeling met een vlakspaan een gelijkmatige en dichte, industriële vloer ontstaat. De benodigde uiteindelijke nabehandeling gebeurt met Emcoril Compact top. Naast een uitstekende bescherming tegen verdamping en een hoge kwaliteit van het oppervlak waarborgt het product ook voor een goede hechting van coatings, aangezien het overschilderbaar is.

Emcoril Protect M toegepast in de hoogbouw
Emcoril Protect M toegepast in de hoogbouw
© MC-Bauchemie 2018
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123