Nieuwe afdichtingstape voor het afdichten van aansluitvoegen

07.10.2021

MC-Bouwchemie heeft MC-FastTape FD gelanceerd, een nieuwe afdichtingstape die kan worden gebruikt voor het afdichten van aansluitvoegen tussen raamelementen en wanddelen. In combinatie met de afdichtingsmiddelen Nafuflex en MC-Proof van MC-Bouwchemie biedt de afdichtingstape beproefde veiligheid voor planners en verwerkers.

 

Het afdichten van aansluitvoegen tussen raamelementen en wanddelen stelt planners en aannemers vaak voor problemen. Indien de verbinding met de basisafdichting niet consistent en ononderbroken is, kan de bouwafdichting haar functie niet volledig vervullen. Met MC-FastTape FD heeft MC-Bouwchemie een blijvend elastische, zelfklevende en snel aan te brengen afdichtingstape op de markt gebracht, die toepasbaar is op binnen- en buitenhoeken.Geteste veiligheid

Het bijzondere: de tests werden uitgevoerd in het systeem met de Nafuflex en MC-Proof waterdichtingssystemen van MC-Bouwchemie en geven gebruikers en aannemers dus nog meer geteste veiligheid op het kritieke gebied van de ondergrondafdichting. MC-FastTape FD voldoet daarmee aan de belangrijke raamtestnormen DIN EN-1026 en DIN EN-1027 in de systeemopbouw met de Nafuflex en MC-Proof afdichtingskitten en is lucht- en slagregendicht getest. De drielaagse afdichtingstape is waterdicht, maar staat dankzij een diffusiestrook open voor waterdampdiffusie, en is daarom ook geschikt voor gebruik in geprefabriceerde houtbouw. De afdichtingstape hecht op alle standaard bouwondergronden en is snel en eenvoudig aan te brengen. De afdichtingstape wordt dan in de basisafdichting ingebed. Een speciale vlieslaminering zorgt voor de lijmverbinding tussen de afdichtingslaag en de basisafdichting.

 

 

De blijvend elastische, zelfklevende en snel te gebruiken afdichtingsband MC-FastTape FD van MC-Bouwchemie biedt beproefde veiligheid voor het afdichten van aansluitvoegen tussen raamelementen en wanddelen.
De blijvend elastische, zelfklevende en snel te gebruiken afdichtingsband MC-FastTape FD van MC-Bouwchemie biedt beproefde veiligheid voor het afdichten van aansluitvoegen tussen raamelementen en wanddelen.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123