Expert Proof one - 1-componentige en bitumenvrije afdichtingsmiddel voor bouwwerken

14.06.2016

Met Expert Proof one heeft MC-Bauchemie een nieuw 1-component, bitumen- en oplosmiddelvrij afdichtingsmiddel voor bouwwerken ontwikkeld dat onmiddellijk en zonder mengen en grondering op de bouwplaats kan worden toegepast. Naast deze besparing van tijd en geld overtuigt het nieuwe reagerende afdichtingsmiddel ook door zijn uitstekende technische eigenschappen. Het afdichtingsmiddel is uiterst flexibel, scheuroverbruggend en bestand tegen Uv-straling, verwering en vorst. Al na ongeveer zes uur is Expert Proof one reeds bestand tegen regen en na 24 uur compleet droog en volledig mechanisch belastbaar..

Expert Proof one is geschikt voor toepassing bij lucht- en ondergrondtemperaturen van +5 °C tot +35 °C. De verwerkingstijd bedraagt ongeveer 90 minuten. Het 1-componentige en bitumenvrije afdichtingsmiddel vormt als het ware een huid over het bouwwerk dat moet worden afgedicht en zorgt zo voor een snelle en betrouwbare afdichting en dat met een hoog rendement. Expert Proof one biedt een goede hechting op alle minerale ondergronden, oudere belastbare bitumineuze afdichtingen, metalen ondergronden en op de gebruikelijke kunststoffen die in de bouw voorkomen, zoals buizen en doorvoeren. Expert Proof one is binnen 24 uur volledig droog.

 

Multifunctioneel inzetbaar

Expert Proof one is multifunctioneel inzetbaar als afdichting op verticale, horizontale en hellende oppervlakken zoals in kelders, op vloerplaten, fundamenten, balkons en terrassen, maar ook bij de renovatie van oudere afdichtingen van gebouwen en daken. Omdat het in hoge mate bestand is tegen Uv-straling, verwering en vorst, is Expert Proof one ook geschikt voor toepassing op de zichtbare delen van fundamenten. Het reagerende afdichtingsmiddel is bovendien overschilder- en pleisterbaar.

 

Betrouwbare en snelle afdichting met visuele controle

De korte droogtijd van Expert Proof one betekent niet alleen een besparing van materiaal, maar ook van tijd omdat het afdichten veel vlugger kan worden uitgevoerd. Een hulpmiddel dat ook goed van pas komt, is de visuele controle die het product biedt, omdat de witte kleur van de afdichting lichtgrijs verkleurt na volledige doorharding.

 

Eenvoudige verwerking

Expert Proof one kan in minstens twee lagen worden opgebracht met een roller, spaan, troffel of kwast, waarbij de tweede afdichtingslaag voor droging van de eerste moet worden aangebracht. Kleinere hoeveelheden kunnen zonder problemen uit de verpakking worden genomen. Bovendien kan het product worden verwerkt met behulp van een worm- of slangenpomp.

 

Expert Proof one, een nieuw 1-component, bitumen- en oplosmiddelvrij afdichtingsmiddel voor bouwwerken van MC- is uiterst flexibel, scheuroverbruggend en bestand tegen Uv-straling, verwering en vorst. Al na ongeveer zes uur is Expert Proof one reeds bestand tegen regen en na 24 uur compleet droog en volledig mechanisch belastbaar.
Expert Proof one, een nieuw 1-component, bitumen- en oplosmiddelvrij afdichtingsmiddel voor bouwwerken van MC- is uiterst flexibel, scheuroverbruggend en bestand tegen Uv-straling, verwering en vorst. Al na ongeveer zes uur is Expert Proof one reeds bestand tegen regen en na 24 uur compleet droog en volledig mechanisch belastbaar.
© MC-Bauchemie 2016
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123