MC aktiv jubileum uitgave is gepubliceerd

23.05.2022

De MC aktiv staat in het teken van het 60-jarig of diamanten jubileum van MC-Bauchemie. Het 61e jaar van het bestaan van MC is een overgangsjaar. Wij werpen dus een blik op het heden, brengen nieuws, spreken met de directie en nemen u mee op reis door de geschiedenis van MC-Bauchemie. 

 

TOPTHEMA: 60 Jaar MC-Bauchemie – Beton en Diamant

Op 1 december 2021 had MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG reden om feest te vieren: precies op de dag af 60 jaar geleden, op 1 december 1961, begon de door Heinrich W. Müller opgerichte onderneming officieel haar bedrijfsactiviteiten. Helaas kon een viering van het diamanten jubileum niet worden gehouden vanwege de beperkingen van de coronavirus pandemie. In ons eerste nummer van MC aktiv in 2022 staat dan ook de bewogen geschiedenis van MC-Bauchemie centraal - van een klein bedrijf met 25 werknemers tot een wereldwijd actieve onderneming met meer dan 2.500 werknemers. Maak een reis door de succesvolle geschiedenis van MC!

 

 

NEWS KOMPAKT: De fakkel doorgeven

Zoals gepland trok Dr. Claus-M. Müller zich op 1 januari 2022 terug uit de directie van MC-Bauchemie en daarmee ook uit de directe, operationele zaken en gaf hij het stokje door aan zijn zoon Nicolaus M. Müller en Dr. Ekkehard zur Mühlen.

 

BIG PICTURE: Moderne nieuwbouw in Bottrop

MC-Bauchemie is al bijna zes decennia gevestigd in het industriegebied Am Kruppwald in Bottrop en is in die tijd gebouw voor gebouw gegroeid. In oktober 2018 werd een groot project succesvol afgerond op de hoofdlocatie van MC en werd een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van MC bereikt. Met het nieuwe gebouw, dat meer dan 3.000 m² kantoor- en logistieke ruimte heeft toegevoegd, evenals een hele reeks structurele moderniseringen en uitbreidingen, heeft MC zichzelf beetje bij beetje een nieuw gezicht gegeven en sindsdien visueel het industriegebied Am Kruppwald gedomineerd.

 

INNOVATIE: MC loopt al meer dan 60 jaar voorop

Verplicht tot innovatie en altijd een stap voor op de gevestigde norm: deze stelregel is zowel de eis als de drive van MC. Het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen is sinds de oprichting diep verankerd in het DNA van het bedrijf - en dit is precies een van de redenen voor het succes van MC. In het bericht van twee pagina's presenteren we voorbeelden van MC-innovaties van de afgelopen 60 jaar.

 

BEST PRACTICE: Interessante projecten uit zes decennia

In tegenstelling tot de vorige edities van MC aktiv brengen we in onze jubileumeditie geen reportages over lopende projecten, maar voorbeelden van interessante productsystemen en projecten uit de afgelopen decennia - van de jaren 60 tot de jaren 2010; van het NAFU dakcoatingsysteem in de jaren 60 tot de MC Special betonadditief in de jaren 70 en het QS systeem waarmee MC in de jaren 80 de norm zette; van Potsdamer Platz, de grootste bouwplaats in de binnenstad van Europa in de jaren negentig, via de Taiwanese hogesnelheidslijn in de jaren 2000 tot de grootschalige bouwplaats Maracanã Stadium in Rio in de jaren 2010.

 

PORTRAIT: Dr. Claus-M. Müller – een leven voor MC

We dragen de rubriek intern op aan onze langjarige algemeen directeur Dr. Claus-M. Müller. Als oudste zoon van Heinrich W. Müller, de oprichter van het bedrijf van MC-Bauchemie, trad Dr. Claus-M. Müller in november 1972 in dienst bij MC en werd slechts twee jaar later benoemd tot algemeen directeur. In deze functie toont hij grote moed in zijn ondernemersbeslissingen en ontwikkelt hij het bedrijf tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van bouwchemicaliën.

 

Hebben wij uw interesse gewekt?

Bekijk dan onze actuele uitgave:

>> Klik hier voor de Duitsetalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv

>> Klik hier voor de Engelstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv

 

 

De MC aktiv jubileum uitgave is in mei 2022 verschenen
De MC aktiv jubileum uitgave is in mei 2022 verschenen
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123