Nieuw product voor dekvloeren; Powerscreed RS

Powerscreed RS

MC-Bouwchemie heeft met de Powerscreed RS een nieuw product voor dekvloeren ontwikkeld, die een lange verwerkingstijd met een zeer snelle sterkte-ontwikkeling combineert.


De nieuwe dekvloer van MC is gebruiksklaar, alleen met water aan te mengen, en kan met in de handel verkrijgbare mixers, bv meng –en doseerpompen verwerkt worden. Powerscreed RS wordt licht vochtig aangebracht en biedt een lange verwerkingstijd van 2 tot 3 uur. De krimparme dekvloer is al na 4 tot 6 uur begaanbaar en toont na 24 uur een drukvastheid van > 20N/mm² evenals een restvochtgehalte van < 2% aan, zodat hier al tegels op gelegd kunnen worden. Na nog eens 24 uur is het restvochtgehalte minder dan 1,8% zodat ook de parketvloer gelegd kan worden. * Met CF-C35-F5 volgens DIN EN 13813 beschikt de dekvloer over een hogere druk- en treksterkte dan de standaard dekvloeren.

Powerscreed RS is uitermate geschikt voor het leggen van snel begaanbare dekvloeren en voor de reparatie van kleinere oppervlakken. Het kan als dekvloer op een isolerende laag gebruikt worden en is daarom zowel voor vloerverwarming als in vochtige ruimtes te gebruiken, maar ook voor binnen- en buitengebruik.

* De aangegeven waarden zijn bij een luchttemperatuur van 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bepaald.