Snel industrievloersysteem voor weekendprojecten

MC-Floor-Screed

Bottrop, 6 april 2017. MC-Bouwchemie heeft met MC-Floor Screed een nieuw industrievloersysteem ontwikkeld waarmee vloeren van bijvoorbeeld productiehallen, magazijnen, logistieke ruimten enz. binnen een dag kunnen worden hersteld en één of twee dagen later weer berijdbaar zijn. Vanwege de snelle uitharding en grote belastbaarheid is MC-Floor Screed uitstekend geschikt voor de snelle reparatie van zwaar belaste industriële vloeren, en daarmee ook optimaal voor vloeren die in het weekend gereed moeten zijn. MC-Floor Screed helpt hierbij bedrijven bij dergelijke reparatiewerkzaamheden uitvaltijden te verminderen en kosten te reduceren.

Het nieuwe industrievloersysteem MC-Floor Screed bestaat uit de hechtemulsie MC-Floor Screed BS, de gietvloer MC-Floor Screed 10 en het speciale snel reagerende bindmiddel MC-Floor Screed 25.

MC-Floor Screed 10 is onder andere voor de sanering van beschadigde, zwaar belaste industriële dekvloeren
MC-Floor Screed 10 is de nieuwe, snel uithardende, hoogvaste industriële vloer van MC, waarmee zelfverlopende dekvloeren met laagdikten tussen 10 en 30 mm kunnen worden gegoten en zwaarbelaste industrievloeren snel kunnen worden hersteld. De één component, cementgebonden gietvloer is eenvoudig te verwerken en heeft ook bij geringere laagdikten een hoge belastbaarheid. De ondergrond dient te worden voorbehandeld conform de geldende technische voorschriften en moet worden voorzien van de hechtemulsie MC-Floor Screed BS. Aansluitend wordt MC-Floor Screed 10 nat-in-nat op het gegrondeerde oppervlak uitgegoten en met een drijfrij verdeeld.

Na 24 uur overlaagbaar met coating en na 48 uur volledig belastbaar
De industrievloer hardt nagenoeg krimp- en spanningsvrij uit, is al na twee uur weer beloopbaar en kan eventueel na 24 uur worden overlaagd met een coatingsysteem uit de MC-DUR-serie. Voor snel belastbare coatingsystemen in bijvoorbeeld het weekend, biedt MC een product uit de MC-Floor TopSpeed serie aan.Hiermee wordt het oppervlak gegrondeerd met MC-Floor TopSpeed SC en afhankelijk van de eisen qua antislip bestrooid met kwartszand. Na een wachttijd van twee uur kan dan de gepigmenteerde coating MC-Floor Topspeed worden aangebracht. Na circa 48 uur is de industrievloer weer volledig belastbaar. De vloer heeft al na een dag een drukvastheid van 20 N/mm². Na zeven dagen bedraagt dit 35 N/mm². Na volledige hydratatie beschikt de vloer over een drukvastheid van 45 N/mm².

MC-Floor Screed 25 voor laagdikten tussen 25 en 70 mm
Het speciale snel reagerende bindmiddel MC-Floor Screed 25 wordt gemengd met 0 tot 8 mm dekvloer zand en aardvochtig aangebracht op de ondergrond, die volgens de geldende technische voorschriften is voorbehandeld en gegrondeerd met MC-Floor Screed BS. Vervolgens wordt de vloer op de juiste hoogte gebracht en handmatig geëgaliseerd. MC-Floor Screed 25 is geschikt voor het egaliseren van reparatieplekken bij laagdikten tussen 25 en 70 mm en hardt snel en krimpvrij uit zodat hij na circa vier uur beloopbaar is en na twee dagen eventueel kan worden overlaagd met een coatingsysteem. De vloer heeft na een dag een drukvastheid van 35 N/mm². Na 28 dagen bedraagt dit 45 N/mm².     

BIJSCHRIFTEN FOTO'S

Een bouwlocatie (afbeelding rechts): De cementgebonden gietvloer uit één component MC-Floor Screed 10 is eenvoudig te verwerken en heeft ook bij geringere laagdikten een hoge belastbaarheid. De ondergrond wordt na de voorbehandeling voorzien van de hechtemulsie MC-Floor Screed BS. Aansluitend wordt MC-Floor Screed 10 nat-in-nat op het gegrondeerde oppervlak uitgegoten en met de vloertrekker (afbeelding links) verdeeld. 

Foto's: MC-Bauchemie, Bottrop