Nieuw kant-en-klaar voegenprofiel van MC-Bauchemie

MC-Floor Connect

MC-Floor Connect zorgt voor hoog belastbare vloervoegen, die storingsvrij en geluidsarm bereden kunnen worden. 

Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen en magazijnen, maar ook in detailhandelsbedrijven. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Voertuigen voor intern transport, zoals heftrucks, worden meestal met veel lawaai door elkaar geschud als ze erover heen rijden. Kwetsbare goederen kunnen daarbij beschadigd raken. Maar ook de heftrucks en de vloer zullen vroeg of laat schade vertonen, om nog maar te zwijgen van de negatieve gevolgen voor de gezondheid van de chauffeurs. MC-Floor Connect van MC-Bauchemie biedt de oplossing voor deze problemen. Het gaat om een voegensysteem dat bestaat uit klant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt.

Het MC-Floor Connect voegensysteem kan snel en eenvoudig door geschoolde krachten worden geplaatst, is mechanisch zeer belastbaar en wordt zonder uitstekende randen geplaatst door montage op gelijk niveau met de vloer. De voegen worden zonder schokken en geluidsarm gepasseerd en dit ontziet mens en materieel. MC-Floor Connect is leverbaar in de drie MC-Floor Connect varianten ST, RC en CP die de meest uiteenlopende toepassingsgebieden afdekken. Voor alle voegprofielen geldt dat ze door hun geringe montagediepte minimaal ingrijpen in de bouwconstructie en gewoonlijk binnen twee dagen te plaatsen zijn. Bovendien hebben zij een hoge mechanische en chemische belastbaarheid, zijn corrosievrij en waterdicht.

Voegenprofielen met systeem voor verschillende toepassingen
MC-Floor Connect is ontwikkeld voor toepassing in industriële bedrijven en magazijnen. Dit voegenprofiel is uiterst bestand tegen mechanische belastingen, zoals heftrucks die veroorzaken, ontziet de transportmiddelen en vermindert het schaderisico. De maximale voegbreedte bedraagt 30 mm. MC-Floor Connect ST kan na montage transparant of gepigmenteerd worden verzegeld.

Net als ST is MC-Floor Connect RC ook bestand tegen hoge mechanische belastingen, maar beschikt bovendien over een flens voor dikke coatings tot 5 mm. De ST versie is daarom geschikt voor toepassing op oppervlakken in fabriekshallen of in de detailhandel die van een coating moeten worden voorzien. De maximale voegbreedte bedraagt eveneens 30 mm.

MC-Floor Connect CP is geschikt voor plekken met autoverkeer dat de voegen mechanisch belast, zoals bijvoorbeeld in parkeergarages. Deze versie heeft ook een flens voor lagen van 5 mm en beschikt bovendien over een duidelijke grotere overbrugbare voegbreedte tot maximaal 80 mm. Deze eigenschappen zijn uniek zodat
MC-Floor Connect CP een bijzondere positie inneemt op de markt.

Grote verscheidenheid aan profielen voor een individuele en snelle uitvoering

De voegprofielen worden geleverd in lengtes van 1,20 m die op de bouwplaats met een haakse slijper op de gewenste voeglengte kunnen worden gebracht. Bovendien bestaan er voor alle voegprofielen ook speciale onderdelen in kruis-, L- en T-vorm zodat ook complex verlopende voegen snel uit te voeren zijn. Met een speciale lijm wordt MC-Floor Connect in een profielbed in het beton verlijmd dat parallel loopt aan de voeg. Na het uitharden van de lijm wordt het profiel de volgende dag vlak geschuurd op niveau van de vloer. Na montage kunnen de profielen desgewenst verzegeld of gecoat worden.