Nieuwe speciale hars voor waterdichting onder asfaltverhardingen

MC-DUR LF 680

MC-Bouwchemie heeft een speciale hittebestendige hars ontwikkeld voor gebruik als grondlaag, kraslaag en afdichtmiddel onder asfaltverhardingen op beton. De speciale roodtransparante polyurethaanhars MC-DUR LF 680 hardt snel en betrouwbaar uit, ongeacht de invloed van vocht en temperatuur. Het biedt korte reactietijden en overwerktijden en maakt het mogelijk om in één dag een volledige waterdichtmakingscampagne uit te voeren.

Brugdekplaten en -deksels en parkeerdekken moeten worden afgedicht om het betonoppervlak en de draagstructuur effectief te beschermen tegen oppervlaktewater en de-icingzouten - voor een langere levensduur. Waterdichting met bitumenplaten onder de asfaltlaag is hiervoor de beste methode gebleken. Om een ​​wrijvingsvrije overgang tussen membraan en onderlaag te creëren, is onderlaagvoorbehandeling met een reactiehars onmisbaar.

MC-DUR LF 680 voor voltooiing op dezelfde dag, zelfs bij slecht weer

In tegenstelling tot conventionele epoxyharsen met hun gevoeligheid voor vocht en lange uithardingstijden, dient MC-DUR LF 680 - de nieuwe speciale polyurethaanhars van MC-Bouwchemie - tegelijkertijd als primer, kraslaag en afdichtmiddel bij temperaturen tot 2 ° C en bij hoge luchtvochtigheid. Het kan zelfs op een enigszins vochtig onderlaag worden gebruikt. De roodtransparante speciale hars heeft een reactietijd van ca. 20 minuten (bij 20 ° C en een relatieve luchtvochtigheid van 50 procent) en een overwerktijd van een uur stijgen tot rond slechts twee en een half uur bij 2 ° C. Dit maakt een zeer snelle aanbrenging van de waterdichtingsmembranen mogelijk boven alles wat eerder in dit segment is waargenomen - en zonder carbamaatvorming, een probleem dat kan optreden bij het gebruik van standaard epoxyharsen. MC-DUR LF 680 wordt bewerkt en toegepast zoals elke andere conventionele epoxyhars, maar zonder de noodzaak van katalysatoren of andere additieven. De speciale hars kan worden gebruikt in combinatie met vrijwel alle bekende bitumenplaattypen, waarvan de compatibiliteit en werkzaamheid zijn bewezen en gecertificeerd door Kiwa GmbH.