Nieuwe hoogwaardige vulmortels van MC Bouwchemie: Emcekrete 70 F en 100 F

New grouting mortars Emcekrete 70 F and 100 F

Vulmortels worden tegenwoordig elke dag gebruikt op bouwlocaties. Het gebruik loopt uiteen van het ingieten van machineplaten op een betonnen fundament en vullen van starre voegen tussen prefabelementen tot aan die van prefabelementen en stortbeton. MC-Bauchemie heeft nu met Emcekrete 70 F en Emcekrete 100 F twee nieuwe hoogwaardige vulmortels op de markt gebracht die over goede vloei-eigenschappen en hoge sterktes beschikken en daarnaast krimparm en robuust zijn.

Emcekrete 70 F en Emcekrete 100 F zijn gebaseerd op een innovatieve bindmiddelmatrix van MC Bouwchemie waarmee een hoge buigtrek- en druksterkte, een hoge dichtheid en hierdoor ook een hoge bestendigheid en duurzaamheid worden gerealiseerd. De microfijne en perfect op elkaar afgestemde korrelstructuur van beide vulmortels zorgt voor een optimale vuldichtheid tot op microniveau. Beide hoogwaardige vulmortels zijn chloorvrij en hoeven alleen met water te worden gemengd. Ze zijn verpompbaar en in vaste toestand niet-waterdoorlatend, vorst- en strooizoutbestendig, in hoge mate krimpgecompenseerd en niet brandbaar volgens EN 13501 (bouwmateriaalklasse A1). Met beide mortels kan een vulhoogte van 10 tot 75 mm worden gerealiseerd.

Emcekrete 70 F voor een hoge vroege en uiteindelijke drukvastheid en mooie oppervlakken

Emcekrete 70 F is een zeer goed vloeibare, krimparme vulmortel, waarbij zowel een hoge vroege als uiteindelijke drukvastheid kan worden gerealiseerd. Al na twee tot vier uur wordt een drukvastheid van ruim 10 N/mm²* bereikt. Na 28 dagen is deze opgelopen tot meer dan 70 N/mm²*. Het product is geschikt als (vul)mortel voor precisiemachines, stroomgeneratoren en machinefunderingen, zoals turbines, generatoren, compressoren of motoren die onderhevig zijn aan een hoge dynamische belasting, voor klemmen en steunpunten zoals stalen en betonnen kolommen, en opleggers van bruggen. Daarnaast is het product geschikt voor het ingieten van stalen constructies, bevestigingsbouten, stalen onderdelen in beton evenals het vullen van starre voegen tussen prefabelementen of tussen prefabelementen en stortbeton, evenals voor de fundering van windmolens. Emcekrete 70 F voldoet bovendien aan de strenge eisen van EN 1504-deel 6 met betrekking tot het verankeren van betonstaal. De vulmortel biedt echter nog meer (toepassings)mogelijkheden: op basis van de fijne en esthetisch aansprekende kwaliteit van het oppervlak, de kleur en de eenvoudige verwerkbaarheid kan Emcekrete 70 F ook worden gebruikt voor de vervaardiging van kleine betonnen designproducten, zoals betonnen wastafels, betonnen lampen, betonnen kaarsenstandaards en betonnen decoratie.

Emcekrete 100 F voor extreem hoge eindstevigheid

Emcekrete 100 F overtuigt met een extreem hoge eindstevigheid. In de eerste 24 uur bereikt Emcekrete 100 F al een gestandaardiseerde ontwikkeling van de buig- en druksterkte van 7,5 en 42 N/mm²*. Een buitengewoon hoge drukvastheid van 100 N/mm²* wordt na zeven dagen gerealiseerd en na 28 dagen ligt deze al boven de 120 N/mm²*. Emcekrete 100 F is net als Emcekrete 70 F toe te passen voor het ingieten en vullen van precisiemachines, machinefunderingen, stalen onderdelen, etc. Daarnaast is deze hoogwaardige mortel bij uitstek geschikt voor de fundering van windmolens. Emcekrete 100 F voldoet aan de Duitse DAfStb-richtlijn betreffende ‘Productie en gebruik van cementgebonden gietbeton en vulmortel’.

* bij 20° C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%

Toelichting bij foto

Emcekrete 70 F is door de fijne en esthetisch aansprekende kwaliteit van het oppervlak en eenvoudige verwerkbaarheid bij uitstek geschikt voor de vervaardiging van kleine betonnen designproducten, zoals de afgebeelde theelichthouder of de betonnen kapstok. Emcekrete 70 F en Emcekrete 100 F zijn gebaseerd op een innovatieve bindmiddelmatrix van MC Bouwchemie waarmee een hoge buigtrek- en druksterkte, een hoge dichtheid en hierdoor ook een hoge bestendigheid en duurzaamheid worden gerealiseerd. De microfijne en perfect op elkaar afgestemde korrelstructuur van beide vulmortels zorgt voor een optimale vuldichtheid tot op microniveau.

 

Foto: MC-Bauchemie, Bottrop